Italija: Muslimanski gradonačelnik odbio primiti „izbjeglice“

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poruka
66.919
_51237682_011261643.jpg


Gradonačelnik općine Monte Argentario, koji se prije 27 godina preobratio na islam, odbio je prihvatiti „izbjeglice“ u svoj grad. Politički protivnici njegovu su vjeru iskoristili protiv njegove odluke.

Gradonačelnik Arturo Cerulli našao se na meti ogromnog političkog pritiska od strane predsjednika pokrajine Toskana i šefa Nacionalne udruge talijanskih općina, prema kojima bi svi talijanski gradovi trebali iskazati dobrodošlicu tisućama ilegalnih imigranata koji svakodnevno pristižu u Italiju uz pomoć krijumčara iz te iste zemlje.

Cerulli, inače član stranke Nuovo Centrodestra, našao se na udaru žestokih kritika od strane ljevičarskog političara Leonarda Marrasa, koji ga je optužio za izdaju islamskih načela. U otvorenom pismu objavljenom u talijanskim novinama, Marras je napisao:

Muslimani kao i svi vjernici vjeruju u gostoprimstvo kao model ljudskih odnosa. Da li je vaše odbijanje utemeljeno na objektivnim razlozima ili na predrasudama?

U odgovoru na ovo pitanje, Cerulli je jednostavno objasnio:

Ne želimo ovdje izbjeglice, nemamo ovdje objekata za njih. Ne znamo kamo bismo ih smjestili, ne znamo što da radimo s njima.

Cerulli se prije 27 godina preobratio na islam, ali odbacuje navode da njegova vjera ima ikakve veze s njegovom odlukom:

Religija nema ništa s tim. Ja govorim kao gradonačelnik, a ne kao građanin svijeta. Ja se moram pobrinuti za svoje područje, za svoje građane. Ne znam kamo bih smjestio izbjeglice. Ako primimo šest osoba, poslat će nam još novih šest, a potom još njih 20.

Monte Argentario inače je općina s predivnim turističkim odmorištima Porto Ercole i Porto Santo Stefano, koje u ljetnim periodima posjećuje i do 30 000 turista. Slična je to priča kao s grčkim otocima Kos i Lesbos, koji su unatoč svom turističkom značaju za propalu grčku ekonomiju preplavljeni imigrantima.

Cerulli je u tom pogledu još dodao:

Ovdje imate hrpu ‘chic-radikalnih’ ljevičarskih intelektualaca. Neka otvore svoje prelijepe vile i neka ih ugoste ako misle da je tako boljle.

Posljednje riječi u izjavi gradonačelnika, suština su koju se mnogi ne usude reći, a zapravo je činjenica da što više imigranata nesmetano dolazi u Europu, to ih se još više sprema na put upravo zato jer je očito da su svi „dobrodošli.“ Tako stvarni krivci za tisuće mrtvih imigranata na Mediteranu nisu nekakvi krijumčari ili čitava mreža tih kriminalaca, već politički lideri i sve skupine koje se i dalje kite epitetom „humanosti,“ a zapravo i sami sudjeluju u procesu krijumčarenja i direktnog ugrožavanja života imigranata. Dakako, većina njih nikada u svoj životni prostor ne bi dovela niti jednog imigranta.

Izvor: pandora.kreativisti.org
 
Natrag
Top