Istina o Jedinom Bogu

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nove ?
izgleda neznaš ni osnove kršćanstva
pusti ti osnove hriscanstva i obicaje i neke rituale tipa krstenje, koji je obican ritual zastite i nista vise, ovde govorimo o nekakvim novimh 10 zakona
sad imamo i nove zakone, a i uveli smo novo krstenje, samo uvodimo neke novine :D

posto ja ne znam objasni mi

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
nije točno
Sveto Pismo je korisno za proučavanje
za izoštravanje svih čula
služi za prepoznavanje istine od laži
kroz Bibliju nas Bog vodi, kroz sve borbe do konačne pobjede
neče biti spašeni oni koji samo čitaju Sveto Pismo i koji ga razumiju
nego če biti spašeni oni koji prihvate Božji zakon

Lijepa i suplja (ili bezbroj puta ponovljena) prica.

Ko je Bog u Bibliji?

ako to ne znas, ko te onda vodi? Kuda?

Oni koji se hvale da poznaju Bibliju, neka se podsjete sljedecih stihova (pa ce se sjetiti i gdje to pise):

"Kada je Visnji bastinu dijelio narodima, odredi im medje po broju Bozjih sinova (?). Jakova tad zapade Jahve, Jahve postade njegova bastina".

Posto je u Bibliji Jahve ili Jehova (B)bog, onda je on (B)bog samo Izraelu!

Ostali su Bozji sinovi dakle (B)bogovi drugim narodima.

Koliko ima bogova, odnosno Bozjih sinova i koji su to?

Ko je Visnji? On ovdje nema imena!

ako ne znas Ko je Bog, kako onda mozes tvrditi da sigurno poznajes i ono sto On trazi od tebe?
Ne odbacuje li se SZ, dijelovi NZ, ne luta li se oko sasvim jednostavnih stvari, kao sto je "Ne ubij!" - jer ljudi nalaze izgovore za ubijanja, pa sta je onda to? Bozja krivica? O, ne!
Ljudska pohlepa i glupost, ljudska "pamet" i "svetost"

Zato je najispravnije uzeti arapsko ime za Boga; Allah ili Milostivi (ma kako Ga zvali On je visoko iznad toga!), jer Kur'an jasno kaze:

Allah je Jedan
Nije rodjen i nije rodio
Allah je Svemoguc
Allah je sve stvorio (nevidljivi i vidljivi svijet) sve Mu pripada.
Allah je Gospodar svijetova i Sudnjeg dana!

Kada kazes na arapkom Bog, Allah, vise nema dilema ni sumnji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gospodo, grešite

u kršćanstvu nije i nema ništa novo
ali u pravom kršćanstvu, koje je prihvatilo Originalni Božji zakon, slijedilo Put Kristov
kroz poštivanje Božjeg Zakona, a također je prihvatilo i ostale Božje uredbe, propise
temelj kršćanstva je Božjih 10.Zapovijedi a ne nekakvih ljudskih, crkvenih
zatim nakon prihvačanja Božjeg Zakona - da bi postao pravi kršćanin treba se krstiti
Isus je pokazao i kako se to radi (prije njega je pokazivao Ivan Krstitelj)
Bog je odredio obred poniznosti, Isus je svojim primjerom pokazao da i tu uredbu poštuje
zatim slijedi Euharijstijsko slavlje, sam Spasitelj je jasno pokazao i odredio ljudima, grešnicima šta treba radit, kako to činiti
i to još prije cca 2000g.

a vi meni pričate da ja ustanovljavam neke nove zakone i da kao sad imamo neke novitete u kršćanstvu

ili se vi šalite ili nikada niste čitali Bibliju ili se pravite *englezi*

kršćanstvo je bilo onda čisto, sveto i ponizno i zadržalo je svoj oblik sve do danas
a to što se danas ljudi lažno nazivaju kršćani a ne ispunjavaju uvjete koje je BOG odredio jasno govori da ili neznaju pravu istinu-nisu još imali prilike saznati
ili znaju pravu istinu ali im ona nije prihvatljiva
kršćanstvo se nije promijenilo, ni propisi i neče se mijenjati nikada

lažno kršćanstvo sa sendvičima od šunke, svim njihovim iskrivljenim ritualima, obredima , zakonima (imaju i oni 10.zapovijedi ali falsificirane), propisima, Bog ne priznaje, dakle ne vrijede

grešnik ima pravo kad sazna istinu, samovoljno donijeti odluku, prihvača li istinu želi se spasiti ili odbija prihvatiti istinu , ali istinu nemože prilagoditi sebi i svom palom pokvarenom srcu
ako je i prilagodi sebi iz nekog razloga smatra se da je dobacio pravu istinu
može pred ljudima koji ne poznaju istinu glumiti da prihvača istinu i da je čak i živi
ali pred Bogom i ljudima koji znaju istinu-nemože glumiti, vješto se pretvarati

Jahve je BOG Jedan Jedini, neki ljudi, narodi, također govore i Jehova i to je ispravno
starožidovski jezik nije imao samoglasnike pa je u originalu na njihovom jeziku u početku bilo Ime Božje pisano bez samoglasnika četiri slova JHVH
Ime se može prevesti
Ja sam Onaj Koji Jesam, Onaj Koji od početka javlja kraj, Koji je prouzročio da postaje

znam da je ljudima danas istina, prava, nepatvorena, potpuno čudna, nepojmljiva i nisu oni krivi jer dosada nisu ni imali prilike vidjeti, čuti PRAVU ISTINU
a nisu imali prilke vidjeti zato jer se JEDNA DRSKA VJERSKA CRKVA- RIMOKATOLIČKA najviše borila protiv istine da je sakrije od ljudi
zašto ?
upravo zato jer istina razotkriva sva njihova đavolska djela, sve njihove lažne nauke
najviše su se borili protiv istine i da netko slučajno od ljudi ne sazna pravu istinu prihvati je i spai se
njih prava istina doslovce boli i vrijeđa

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Istinski krscani, oni vjeruju u Boga prihvatili su posljednjeg Bozjeg poslanika Muhammeda a.s. i postali muslimani.
Ostali jos uvijek tragaju ne stizuci sustinu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Istinski krscani, oni vjeruju u Boga prihvatili su posljednjeg Bozjeg poslanika Muhammeda a.s. i postali muslimani.
Ostali jos uvijek tragaju ne stizuci sustinu.

to nije istina , nego laž
posljednji poslanik Božji su adventisti, koji su trebal nositi svjetlo u svijet
opomenuti ljude da se pokaju za grijehe, poučiti ih Svetom Pismu i osvjedočiti ih za neprolaznot i vrijednost Božjeg Zakona 10.zapovijedi
adventisti su pali, tako da su posljedni Božji poslanci upravo *mi*
kršćani koji poštujemo 10.zapovijedi i jasno svjedočimo za istinu
dolazak Spasitelja je blizu i neče se više formirati nikakva crkva, adventisti su bili zadnji
uostalom to piše i u proročanstvima
nema se više vremena za formiranje crkve to je jedan razlog
a drugi razlog je taj da jezuiti nebi opet provalili u kršćansku zajednicu i razorili je iznutra
zavodili je na krivi put kao što su to učinili adventistima
koji iako su znali čistu, svetu, istinu - nisu je slijedili vjerno do kraja nego su je odbacili

adventistički vjerski vođe su jako dobro znali
- da je jedan Bog jehova
- Isus je Spasitelj
- subota je dan odmora

a danas oni naučavaju trojstvo i brane ga

kako je to moguče da onaj koji zna da je Bog samo jedan, odjednom vjeruje u triboga

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gdje su to židovi govorili i kome su govorili
da provjerim u Svetom Pismu ?
knjiga glava red ???

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
ako vjerujemo da je istina u Bibliji
onda valjda ljudi otkrivaju istinu, oni koji poštuju zakon Božji jer nemože nevjernik čitati Sveto Pismo
i razumijeti ga ispravno
pa niti ga ispravno tumačiti drugome

Čudno tise sam proglašavaš velkim vjernikom . Pa neka ti bude po voli tvojoj

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Istina o JEDINOME Bogu je ONA koju je i G Isus - nebog - naučavao.
SAMO JE JEDAN BOG - OTAC - Imena Svetoga JAHVE
-------------------------------------------------------------------------------

JEDAN BOG

PONOVLJENI ZAKON 6,4
Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!
MALAHIJA 2,10
Nemamo li svi jednog Oca? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto smo onda jedan drugome nevjerni te skvrnimo Savez svojih otaca?

Jasno rečeno - BOG JE JEDAN i ima Sveto IME - JAHVE

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

MATEJ 19,17
A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi.
MATEJ 23,9
Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš - onaj na nebesima.
IVAN 7,28
Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: "Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla.
Njega vi ne znate.

G Isus naučava da postoji JEDAN JEDINI Bog Otac - JAHVE
Isus ne naučava da je On - Isus - BOG!

RIMLJANIMA 3,30
Jer jedan je Bog: on će opravdati obrezane zbog vjere i neobrezane po vjeri.
1. KORINĆANIMA 8,6
nama je jedan Bog, Otac, od koga je sve, a mi za njega; i jedan Gospodin, Isus Krist, po kome je sve, i mi po njemu.
GALAĆANIMA 3,20
Posrednika pak nema gdje je samo jedan. A Bog je jedan.
EFEŽANIMA 4,5
Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst!
1. TIMOTEJU 2,5
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,
JAKOVLJEVA 2,19
Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću.

Apostoli jasno naučavaju da postoji SAMO JEDAN JEDINI BOG OTAC - JAHVE
i jasno odvajaju Božjeg Sina Isusa OD Boga Oca Jahve

TKO TO NE VIDI
ima širom ZATVORENE oči
i put u vječne toplice

Natrag