Šta je novo?

Ispravan električni alat

  • Začetnik teme boki71
  • Datum pokretanja
boki71

boki71

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
52.413


Ispravan električni alat

Za manje popravke ne morate da kupite brdo uređaja. Mi ćemo vam reći koji su električni uređaji prikladni za kućnu upotrebu.

http://www.bosch-do-it.rs/bosch-do-it.rs/hobimajstori/narazinihobimajstora/savetiitrikovi/11320/savetiitrikovi.shtml#kommentare


Uputstvo
Za manje popravke ne morate da kupite brdo uređaja. Za početak je dovoljna vibraciona bušilica.
Ako kasnije budete imali obilniji posao, možete da si nabavite dodatne električne alate.
Vibraciona bušilica buši drvo i metal - i sa uključenim udaranjem - čak i zidne materijale. Preporučuje se bušilica sa dve brzine. Prva brzina nudi dovoljno snage za široke burgije i za uvrtanje većih šrafa, druga brzina je dovoljna za bušenje rupa malih prečnika.
Ako u kući imate mnoge betonske zidove, bolje koristite malu hamer bušilicu. Ona se probija kroz najtvrđi beton. Pri kupnji pazite da hamer bušilica ima i blokadu obrtanja kako biste na nju mogli fiksirati i dleto.
Za brže uvrtanje i izvrtanje šrafa isplativo je nabaviti si akumulatorski odvrtač. Znatno efikasniji su Bosch akumulatorski odvrtači - npr. za montažu uređaja ili pri izradi nameštaja.
Za rad u kući je ubodna testera višestruko primenljiva električna testera. Ona testeriše drvo, drvene materijale kao što je iverica, plastiku i metale. Osim toga, umesto lista testere možete umetnuti posebnu oštricu i time seči meke materijale poput tekstila, kože i izolacionih materijala.
Savet stručnjaka: električni alati se često prodaju u setu sa odgovarajućim priborom u koferu. Ove ponude nude značajnu novčanu uštedu.

Preuzeto sa bosch-do-it.rs
 
Top