Isplatili 92 odsto premija

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
UNIKA OSIGURANjE LANI RIJEŠILA 885 OD 959 ZAHTJEVA ZA ODŠTETU

Isplatili 92 odsto premija




Izvor: Dan 19-01-2011

Unika osiguranje je lani u zakonskom roku riješila 885 od 959 pristiglih zahtjeva za isplatu štete, saopštila je juče portparol Unike Adrijana Husić.
- Visok procenat realizacije zahtjeva od 92 odsto potvrđuje namjeru Unike da bude lider po kvalitetu usluga, proizvodima i brizi o klijentima. Preostalih osam odsto uglavnom se odnosi na zahtjeve sa nepotpunom dokumentacijom, koji će po kompletiranju takođe biti riješeni - navedeno je u saopštenju, uz konstataciju da se čak 77 odsto podnijetih zahtjeva odnosilo na štete na vozilima i kasko osiguranje.
Kako je objašnjeno, prvi korak u prijavi nastale štete je popunjavanje zahtjeva, gdje klijent navodi vrstu osiguranog slučaja.
- Uz popunjeni zahtjev neophodno je predati dokumentaciju koja podrazumijeva broj polise i fotokopiju tekućeg računa oštećenog, a u zavisnosti od vrste osiguranja, fotokopiju lične karte, medicinske nalaze, zapisnik MUP-a ili istražnog sudije itd. Pravilno popunjen zahtjev sa pratećom dokumentacijom dostavlja se lično u našu podgoričku direkciju ili poštom, a rješava se u roku od dvije sedmice, koji počinje od dana kompletiranja dokumentacije - precizirano je u saopštenju.

S.G.
 
Natrag
Top