Ovako. Mislim da Bog postoji. I da ima razumno objašnjenje i oko ovog pitanja. Ali, ja ne mogu da dođem do njega. A očito je da odgovor ni drugi ne znaju.
Bojane promasio si temu,ovde se prica o islam
Pa ja to pitam, gde je granica ljudske i Bozije volje u nekim događajima, gde je granica ljudskog poteza i Bozije providnosti? Ako imamo svoju volju, kako onda Bog zna sta cemo učiniti?
Hvala ti na pokusaju, i ugodnom razgovoru, ali i dalje ostaje dilema s pocetka razgovora.
Rim. 1
19 Jer šta se može doznati za Boga poznato je njima:
jer im je Bog javio;
20
Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.
21 Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.
22 Kad se građahu mudri, poludeše,
23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.
24 Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;
25 Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.
26 Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.
27 Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.
28 I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,
29 Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;
30 Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,
31 Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
32 A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.
Slicno je i u Islamu ,razne podele.suniti i siiti itd itd...