interni mikrofon window 7

Član
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poruka
2
E ovako imam problem oko internog mikrofona,ne mogu nikako da ga ukljucim a znam da postoji na lap topu (compaq cq 60 120es) instalirao sam windows 7 i nece da radi,update sam drijvere i nista.... kad ukljucim eksterni sve radi super, driver je Conexant High Definition SmartAudio 221... sve sam pokusao i nikako nece da proradi,molim za pomoc. Hvala unapred

Prilozi

• mikrofon.jpg
    mikrofon.jpg
    20,4 KB · Pregleda: 64
Član
Učlanjen(a)
10.02.2011
Poruka
79
Pa prema screenshotu izgleda da je uključen. Probaj ići na Svojstva (Properties) -> Razine (3. kartica, na eng. Levels ili tako nekako) i provjeri kako ti to stoji... meni recimo ovako:

Mikrofon - svojstva.jpg

Provjeri i ostala svojstva, tako da bi ti se ove crtice u prvom prozoru za Mikrofon trebale popunjavat prema gore - to znači da bi trebalo raditi

Član
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poruka
2
Ma sve sam cackao... stoji mi isto tako ko tebi i ni pomaka...:mad: brisao sam pa instalirao i nece poludeo sam... cak je i drugi koji ima isti lap top probao al nista njemu radi a meni ne... Jel mozda ima negde da je taj mutiran il tako nesto?

Član
Učlanjen(a)
10.02.2011
Poruka
79
Pa ne znam... samo treba dobro provjeriti sve postavke pod opcijom Svojstva (Properties), al gotovo SVE, probaj usporediti svoje postavke s postavkama na laptopu tvog prijatelja.
E, i još nešto: gdje ti točno ne radi mikrofon, u kojem programu? Skype, snimač zvuka, nešto drugo? Može biti i da je do postavki programa kojeg koristiš za to što radiš. Daj mi još par screenshotova, al molim te stisni Alt+PrintScreen - tako da ti uhvati samo aktivni prozor - onda ću jasnije vidjeti što piše.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poruka
2
Pazi al nigde nece da radi... skype,msn, sound record... ama bas nigde... aj to mi jedino ostaje da usporedim al opet on zna kako je kod njega...ostaje mi nada za tim...mucim se vec skoro par meseci sa tim... i ne znam kako to da resim... eo jos par pa ako znas bilo bi mi od velike pomoci,presao sam google i uzduz i popreko i nema odgovora...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    11,5 KB · Pregleda: 51
  • 2.jpg
    2.jpg
    11 KB · Pregleda: 46
  • 4.jpg
    4.jpg
    13,4 KB · Pregleda: 48
  • 5.jpg
    5.jpg
    11,3 KB · Pregleda: 46
  • 6.jpg
    6.jpg
    12,1 KB · Pregleda: 48
Član
Učlanjen(a)
10.02.2011
Poruka
79
1. Jesi li ti siguran da uopće imaš interni mikrofon? Ovdje vidim da ti (na 4. screenshotu) - u vezi spajanja, tj. Jack Information, piše L R Rear Panel - dakle, stražnji utor, a mislim da bi trebalo pisati (meni piše) interni utor. Možda ti zato radi kad priključiš eksterni, jer hvata signal odatle (izvana), ali ne i iz unutarnjeg mikrofona... Samo ne vidim kako to promijenit pa provjeri imaš li uopće interni mikrofon ugrađen.

2. Koristiš li bateriju ili napajanje? Ako koristiš bateriju, isključi napajanje i obrnuto (kad koristiš napajanje radije izvadi bateriju kad se napuni). I sad, ako koristiš bateriju - u 5. screenshotu (Listen) moraš označiti Continue running when on battery power.

I još nešto: molim te provjeri ovo: uđi u Sound -> Recording, izderi se na laptop i pogledaj da li ti se popunjavaju ove crtice, kao meni ovdje:
Mikrofon.jpg

Ako se to dogodi, znači da radi (hvata signal), a ako ne, probaj ovo što sam gore navela pa reci jel što pomoglo...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poruka
2
Ma imam sigurno... to se desilo kad sam rekao drugu da mi preporuci koji mic da uzmem kao on pa imas reko nemam,al onda je uporedio lap top i uverio me... Trazio sam po netu i nasao da stvarno ima 1 mic-in tako da sam siguran... pokusao sam i nista...:mad: izvadio sam bateriju i opet nista,misleci da je zbog toga... pa to se i ja pitam jel ima negde to da se promeni da aktivira interni mikrofon,jer cita samo externi...

Član
Učlanjen(a)
10.02.2011
Poruka
79
Ako si napravio sve što sam ti rekla, i nije pomoglo, možeš probat još prćkat jedino po samim postavkama drivera, npr. kod mene je to Realtek HD Audio Manager (ideš na Upravljačka ploča (Control Panel) -> odabereš driver) i tamo pokušat postavit da ti ovaj interni bude zadani mikrofon.
Btw, kad ti je to prestalo radit, tj. jel oduvijek ne radi ili? Možda se jednostavno pokvario... (koliko je staro računalo?)
Ako si sve probao (ovo što smo dosad pričali) i opet ne radi... onda stvarno ne znam...

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poruka
2
Pa radio je... dok sam koristio vistu... ma lap top je star 2 godine,nije mi ispadao ni nista...a jel postoji mogucnost da sam kojim slucajem izbrisao? hvala u svakom slucaju

Član
Učlanjen(a)
10.02.2011
Poruka
79
Znači, ne radi otkad koristiš Windows 7? Ako je tako, znači da je definitivno nešto softverske prirode utjecalo na njega - kako, nemam pojma. Ako si (opet ću ja) pročačkao po svim postavkama i to nije dalo rezultata... onda stvarno ne znam
Mislim da bi trebali postojati driveri posebno za svaki uređaj (dio) računala, pa tako i za mikrofon, a to znači da si ih možda mogao slučajno izbrisati. Al za ovu tvrdnju ti nisam 100% sigurna, tako da ćeš morat nekog drugog pitat, ili nek se na ovu temu konačno jave neki eksperti, pa da čujemo i njihovo mišljenje...

Pozz

Natrag