VIP IPTV
- Učlanjen(a)
- 09.06.2010
- Poruka
- 220
javi se na pm pa cu ti objasniti sve u vezi smart tv sigurno koristis nstream player na tv ?Dobra veče svima.
Imam jedan problem a samim tim i poneko pitanje. Naime, prije neki dan sam instalirao NetTV Player (NTPP3) i uzeo probni ključ u nadi da ću pomoću URL Helpera moći da izvučem adrese streamova, da bih onda iste mogao da ubacim na jedan app na svoj Smart TV, tako da ne bih morao da kupim reciever da bih mogao da pratim program preko TVa.
Na početku je vadjenje URLa streamova uspjelo, isto kao i pravljenje playliste pogodne za Smart TV-app. Eh sad dolazi do komplikacija i problema. Stream na TVu ide otprilike minut i onda prekida, tj. slika se jednostavno zamrzne. Sada sam ponovo pratio situaciju na kompjuteru sa NTPP3 i URL Helperom. Utvrdio sam i kod NTPP3 isto dolazi do kidanja veze nakon minut te da dolazi do routinga, t.j. automatskog prebacivanja sa jednog servera na drugi. Pošto tako nešto nije moguće izvesti sa ovim Smart TV appom, trenutno nemam riješenja za ovaj problem i nadam se da li bi mi neko od Vas znao pomoći ili bar odgovoriti na par pitanja.
- Da li je u ranijim verzijama NetTV-Playera bilo ovog routinga, tj. automatskog prebacivanja sa jednog servera na drugi u slučaju da je konekcija loša/server preopterećen/etc.,
- Da li postoji negdje lista koja ima statički IP, tj. dovoljno stabilna da ne dolazi do routinga tj. prekida? Imam android listu, ali je stream u rtmp formatu, koji app ne podržaje. Da li neko od Vas ima playlist za iphone/ipad, da nju probam.
- Bilo kakav drugi predlog kako da riješim problem, jer ne daje mi se toliki novac za bezvezni receiver koji ne vrijedi više od €50.