Instalacija windows-a problem

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
poznajem solidno ovu tematiku, ali ovo mi se prvi put desava pa molim iskusnije i pametnije da mi objasne u cemu je stvar
Racunar je starije generacije intelov cipset je i procesor na 2.6 ghz HDD samsung 80 gb,512 mb rama .Svaki put kada pokusam da instaliram sp 2 ili sp3 on prijavi gresku i nemoze da nastavi dok sp 1 prolazi bez problema,hard sam nulirao vise puta u nadi da cu pronaci problem ,medjutim uvek isto ,Cak sam pokusao da instaliram kao zakrpu sp2 i onda pocne da pokrece sistem i odmah zatim se restartuje,i izbaci mi opciju star windows normaly....
Ukoliko neko zna sta moze biti problem neka mi objasni unapred hvala svima:???::???::???:sorry

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
da li si probao drugi hdd sa instaliranim sp2 ili sp3 na tom racunaru?

Član
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poruka
72
Pokaži nam koju grešku prijavljuje, a ujedno pogledaj na podršci microsofta, ima dosta grešaka, pa pronađi svoju.
Evo i linka:

Kod:
[url=http://support.microsoft.com/kb/949388]Windows XP Service Pack 3 installation fails with an error message, and the following error is logged in the service pack installation log: "8007F0F4 - STATUS_PREREQUISITE_FAILED"[/url]

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
hdd je nuliran maxtor partition managerom, nisam pokusao sa drugim hdd-om ,pokusacu hvala na odgovorima

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Racunar je starije generacije intelov cipset je i procesor na 2.6 ghz HDD samsung 80 gb,512 mb rama .Svaki put kada pokusam da instaliram sp 2 ili sp3 on prijavi gresku i nemoze da nastavi dok sp 1 prolazi bez problema,hard sam nulirao vise puta u nadi da cu pronaci problem ,medjutim uvek isto ,Cak sam pokusao da instaliram kao zakrpu sp2 i onda pocne da pokrece sistem i odmah zatim se restartuje,i izbaci mi opciju star windows normaly....

Do HDD-a je problem.Meni se desavalo tako kada mi donesu starije racunare,sa starijim HDD-om,dotrajalim ili vec milion puta radjena reinstalacija sistema na njima,da tako stekaju,nece da prihvate reinstal ili ako ga prihvate posle toga svaki ubaceni program ga usporava blokira ili ga zapuca.Da ti nepricam onda za service pack kada mu programi prave probleme.Jednostavno,svako dodatno opterecenje za takve HDD-ove je problem.
Probaj sa drugim HDD-om,ali 99% je do njega.

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Probaj sa promjenom ram memorije meni se desilo sa win7 da se nisu htijeli podizati krene instalacija i poslije par minuta izbaci grešku a XP je podizo bez problema i sve radilo.Problem je bio u ram memoriji jednoj pošto sam imo tri,jedna nije radila dobro sa 100% nego otprilike 80% pa da ti nije slična situacija.

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Ipak je hdd problem ,probao na drugom hardu sve sljaka bez problema ,Hvala svima

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Ipak je hdd problem ,probao na drugom hardu sve sljaka bez problema ,Hvala svima
Probaj taj HDD da regenerises sa programom HDD Regenerator,jer imao sam i ja istih problema i taj program mi je resio problem.Program imas sigurno ovde u pretrazi pa potrazi.

Natrag