Šta je novo?

Instalacija i podesavanje Internet Explorera

  • Začetnik teme boki71
  • Datum pokretanja
boki71

boki71

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
52.832
Internet Explorer služi za browseovanje po internetu. Postoje razne polemike o tome koji je browser bolji i koje su prednosti i mane najpopularnijih browsera. Mora se prihvatit činjenica da je Microsoft bio ponešto spor u napredovnaju na polju browsera pa su primat preuzeli u početku Opera, a zatim FireFox dok je u poslednje vreme interesantan postao i Google Chrome.Internet Explorer 7 je mnogo uznapredovao od njegovog prethodnika. Sada ima veliki broj poboljšanja a najočiglednija je upotreba TAB prozorčića u kojima se smeštaju nove stranice što nas lišava potrebe otvaranje velikog broja novih prozora.Skinite ga ovde...


:download:

Kod:
http://download.microsoft.com/download/3/8/8/38889dc1-848c-4bf2-8335-86c573ad86d9/IE7-WindowsXP-x86-enu.exe

Proces instalacije IE 7 nije uopšte komplikovan a počinje otpakivanjem fajlova potrebnih za proces instalacije...

Kada se to završi pojaviće Vam se prozor instalacije na kom trebate da kliknete Next, a zatim i prozor sa uslovima korišćenja programa gde trebate da kliknete na I Accept . Posle toga će Vam se pojaviti prozor sa ponudom da instalirate neke dodatne programe, i moja preporuka je da isključite ovu opciju ..
Klikom na Next nastavljate instalaciju...
Po završenoj instalaciji program će vam preporučiti da restartujete računar te to i uradite...
Posle restarta računara, startujte IE i pojaviće vam se početni ekran na kom možete da podešavate neke opcije koje se tiču pretraživača
Što se podešavanja tiče, Microsoft se potrudio da maksimalno olakša korisnicima podešavanje i opcije IE 7 su dobro postavljene po standardnim vrednostima. Ipak, postoje neke koje bi mogli da podesimo.


Posto je pretraga lako dostupna preporučujem da je koristite pa Vam zato neće trebati neka početna stranica i možete podesiti ovu opciju na Blank te predstavlja podešavanje jezika i preporučujem da je podesite kako je na slici pokazano. Ovo zato jer veliki broj sajtova gde se ubrajaju i Google i Microsoft imaju tendenciju da prikazuju sadržaj na jeziku koji je prvi postavljen. Ovo ne bi bilo tako loše ali mnogi sajtovi i programi ovu opciju čitaju i nude instalaciju ili skidanje programa na tom jeziku. Podešavanja TAB-ova preporučujem da ukoliko nemate neke vaše izričite želje, podešavanje Cookies-a na koju se dolazi kada na tab-u Privacy kliknete Advanced dugme. Preporučujem da opcije podesite kako je prikazano na slici ukoliko želite da primate sve cookie sa interneta a da sve ostavite po standardnim podešavanjima ukoliko želite malo više sigurnosti. Pod Advanced tab-om jedino što bi trebalo da se podesi je da isključite Automatically check for Internet Explorer update opciju ukoliko ne želite da IE proverava da li postoji nova verzija programa kada se startuje.


Ovim ste završili instalaciju i podešavanje IE 7
 
boki71

boki71

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
52.832
Sve ovo u PDF....


:download:

 
P

penjava1000

Član
Učlanjen(a)
14.04.2010
Poruka
4
podesavanje internet explorera na windows 7

jel mozete objasniti kako podesiti postavke internet explorera za windows 7.
za podesavanje ovih postavki konkretno me se trazi kod ulaska na fejsbuk

unaprijed hvala
 
Top