Inspektori za energetsku efikasnost

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
OBUKA 15 ARHITEKATA I GRAĐEVINACA

Inspektori za energetsku efikasnost





Izvor: Dan 22-01-2011

Ministarstvo ekonomije Crne Gore i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju od 14. februara do kraja aprila obučiće 15 kandidata za obavljanje energetskih pregleda i sertifikovanje zgrada. Na konkurs se mogu prijaviti diplomirani inženjeri tehničke struke ili magistri tehničkih nauka sa najmanje pet godina radnog iskustva u struci na poslovima projektovanja, stručnog nadzora građenja, održavanja objekata, ispitivanja energetskih ili procesnih postrojenja, obavljanja energetskih pregleda ili energetskih usluga.
- Energetskim pregledom utvrđuje se isplativost primjene mjera energetske efikasnosti na objektu, izdavanje energetskog sertifikata zgrade i utvrđivanje ostvarenih ušteda nakon primjene mjera energetske efikasnosti - objašnjeno je iz Ministarstva.
Iz Ministarstva je saopšteno da je program obuke podijeljen u dva dijela i trajaće od 14. februara do kraja aprila.
- Teorijski i laboratorijski dio obuke se vrši u saradnji sa Mašinskim i Arhitektonskim fakultetom Univerziteta Crne Gore. Program obuhvata obuku na specijalizovanom softveru za energetske preglede i energetske preglede na terenu u Crnoj Gori. Timovi formirani od polaznika vrše energetske preglede uz nadzor ljudi sa iskustvom u ovoj oblasti - navode iz Ministarstva.
L.S.
 
Natrag
Top