Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Inovativnost, šta to b(j)eše?

SG97

SG97

Član
#1
Ovih dana se u Republici Srpskoj govori mnogo o tome kako se tokom predizborne kampanje već 20 godina ništa ne mijenja u pogledu marketinga političkih stranaka. Po svim novinama, portalima idu priče kako nema inovativnosti i svi govore o tome kako se u nekim zemljama okruženja i svijeta ti radu drugačije i mnogo inovativnije. Imate li vi iskustva sa tim, znate li nešto o tome?

I gdje se npr. može pogledati kako to rade u nekim drugim državama, baš me zanima kad kažu kako to drugi rade drugačije od ovih naših. Npr. kako se reklamiraju političari, kako izgledaju predizborni skupovi, kako izgledaju info pultovi stranaka.

Npr. najviše se "zamjera" našim političarima što je uvijek isto: lijepe se plakati, "vise na bilbordima", dijele se upaljači, kačketi, majice, hemijske olovke...
 
Jurivaka

Jurivaka

MODERATOR
#2
Novinari pišu tek da nešto pišu, a to što pišu, najčešće je neutemeljeno i nevjerodostojno. Ne bih rekao da se reklamiranje političara i političkih partija, naročito u predizborne dane, nešto posebno razlikuje na prostorima bivše Juge. Sve je to manje-više isto. A da to postaje pomalo degutantno, postaje. Ponavljaju se iste priče i ista obećanja - kada ih čovjek sluša, rekao bi da svi isto govore, da su svi iz iste kuhinje, tj. partije!
Na ovim prostorima, politika postaje profitabilno zanimanje i umjesto da služi narodu, narod služi njoj. Zbog toga, da bi se dočepali fotelja i vlasti, političari ne biraju sredstva i obećavaju i ono za što i sami znaju da ne mogu ostvariti. Ali, ko još u ovdašnjoj politici mari za moralne skrupule?
 

Top