Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
157032169957256359897147.jpg



Inna, ( Pravo ime joj je Alexandra) prelepa pevacica rodjena je u Mangaliji (Rumunija) 16. Oktobra 1986. godine, porijeklom je sa Rumunjske crnomorske obale. Muzikom se počela baviti jako rano od 8 godine života. No, prije nego što je postigla međunarodnu slavu, Inna je diplomirala Ekonomsku gimnaziju i završila fakultet političkih nauka.
Po završetku studija, u dobrom starom stilu je upoznala tri talentovana dečka iz Play & Win (Radu Bolfea, Sebastian Barca i Marcel Botezan) i na kraju 2007 je odlučila da napravi prvi pokusaj u muzici. Oni su napisali svoj prvi singl "Hot" i promijenili istoriju dance muzike u Rumuniji i izvan nje. Kao što je pokazalo istraživanje Nielsen, numera "Hot" je postigla veliki uspeh i dolazi na vrh top pjesama na radiju i televiziji za samo godinu dana. Ali, čak i prije nego što su mediji počeli da biraju pjesmu, video je već dobio desetke i hiljade pregleda na YouTube, što je dosta za nepoznatog umjetnika.
U nekoliko kratkih mjeseci Inna je postala udomaćena i njena muzika učvršćuje se u klubovima.
Pesma "Hot" razbija muzicke lestvice, ubrzo nakon objavljivanja. Bila je na 1 mestu u nacionalnim Nielsen Airplay Top listama za 2 nedelje i "Inna groznica" uskoro se proširila po cijeloj Europi, Singl se pocinje emitovati u Rusiji, Poljskoj, Bugarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Grčkoj, Belgiji, Holandiji.... A lista zemalja ide dalje i kao single će biti objavljen u cijelom svijetu.
"Love" je bila sljedeća na Inninom dnevnom redu i to ce biti pesma koja je drugi pogodak u produkciji Play & Win. Mnogo očekivana od rumunske publike, pesma "Love" se vrlo brzo popela na rumunske i inozemne glazbene ljestvice. Uspjeh ove jedinstvene pesme dovršen je videom, snimljenim u slow motion, nakon što je kao temu spota stavila bitku između dobra i zla. Dok je "Hot" tek počeo kao međunarodni hit i pesma "Love" se vec kotirala visoko na ljestvicama.
Nova pjesma je objavljena u suradnji sa DJ Bob Taylor pod nazivom "Deja Vu". Na prvi pogled, zadržan je identitet pjevača, ali, Inna se predstavila kao "Anni". Kako je staza uspeha bila krenula navise, Inna je vokal koji je bilo lako prepoznati i uskoro su svi shvatli da je "Deja Vu" ništa drugo nego Innin treći singl .
Juli mesec 2009 bio je pun iznenađenja za Innu. Svoju popularnost i utjecaj singla "Hot" u Španiji joj je donio nagradu Platinum Record. Pjesma "Amazing" je otišla pravo na mesto broj jedan u nekoliko područja gdje je Innina pesma "Hot" već veliki hit.
2009 je zaista bila Innina godina: na rumunskom Music Awards osvojila 4 od 16 nagrada, dok je još nedavno osvojila "Best rumunjski Act" nagradu na MTV europskih glazbenih nagrada koja se održala 5. decembra 2009 u Berlinu.
Peti i poslednji debi album bio je "10 minutes", objavljen u junu 2010. Spot je sniman u Londonu, Engleska.
U avgustu 2010, Inna je objavila pesmu "Sun is Up" u režiji Aleksa Heronoma, koji je prethodno radio sa Taio Cruz i Ke$hom Basshunter. Muzički spot za "Sun Is Up" je snimljen 24. avgusta, 2010 u Marbelji, Španija.


Izvor: Inna.ro




 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
Inna - Hot (True Love Video Edit) (On Ultra Dance 11 out now)

INNA - Love [Official Video]

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Nency super ti je tema hvala :) Inu obozavam :)
moje omiljene pesme su bas ove :)



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
INNA - No Limit (Love Clubbing by Play & Win)

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
INNA - I Need You for Christmas ( Official Video)

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
Inna & Dennis Ferrer - Hey Hey Deja Vu (Jay Amato Summermash 2010

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top