Indijan Vels 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Virus na Indijan Velsu

[h=2]Epidemija stomačnog virusa u Kaliforniji ne jenjava, a mnogi takmičari kao i njihove porodice su se našli na udaru.[/h] Porodica Federer, Rodžer, Mirka i njihove dve ćerke, zahvaćeni su stomačnim virusom na turniru u Indijan Velsu.
"Od nas četvoro ja sam najbolje prošao. Imao sam temperaturu, ali ne baš veliku. Imam je možda i dalje, ali supruga i moje ćerke su prošle nešto lošije od mene", izjavio je Federer. Danas će treći igrač sveta, bude li sve u redu, odigrati meč 3. kola protiv sjajnog Kanađanina Miloša Raonića.
"Mislim da ću se pojaviti na terenu. Pitanje je šta će se još dogoditi. Nadam se samo da će sve biti u redu i da ćemo moći normalno odigrati meč", dodao je Švajcarac.
Pored Federera, virus je pokvario fizičko stanje i Frančeske Skjavone kao i Petre Kvitove, koje su poslednje "žrtve" neugodne epidemije.
Osam tenisera se povuklo sa daljeg takmičenja zbog stomačnog virusa, a među njima se nalaze i Gael Monfis, Filip Kolšrajber i Vera Zvonarjeva.

Izvor: Eurosprt Srbija

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Ana Ivanović bolja od Voznijacki

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, pobedom protiv doskorašnje svetske teniserke broj 1 Karoline Voznijacki u dva seta – 6:3, 6:2.

4018299094f5f09bc01741073218736_size3.jpg

Pobednica Indijan Velsa iz 2008. će se u četvrtfinalu sastati sa Francuskinjom Marion Bartoli, koja je bila bolja od Čehinje Lucie Safarove 6:1, 6:4
Srpska teniserka je pokazala da je u Kaliforniju stigla u sjajnoj formi, koja joj je pomogla da treći put u karijeri pobedi Dankinju i osveti joj se za prošlomesečni poraz u Dubaiju.
Ani je za pobedu bilo potrebno samo sat i deset minuta.

"Mislim da tokom duela nisam mnogo grešila, osim u prvih nekoliko gemova na svoj servis”, rekla je Ivanovićeva posle duela.

Forhend je tokom celog meča savršeno slušao kao u danima kada je i ona sama bila prva na WTA listi, pa je Voznijacki često izgledala prilično nemoćno.

U pretposlednjem gemu meča naša teniserka branila je servis na spektakularan način, sa dva uzastopna riterna koje je Karo ispratila samo pogledom, da bi brejk napravila vrhunskim drop volejom. U poslednjem gemu Ani su pripali svi poeni, za proslavu entuzijasta, koji su do zaista kasno ostali na poprištu borbe (meč je okončan malo pred ponoć po lokalnom vremenu).

Pobednica Indijan Velsa iz 2008. godine igrala je vrlo uverljivo sa osnovne linije, a Dankinji nije dozvolila više od dva brejka (oba u uvodnom delu meča), uz 64% servisa i tri as udarca.

Sa druge strane, Ivanovićeva je oduzela rivalki pet puta servis, tri puta u prvom, dva puta u drugom setu.

Koliko je Ana igrala sigurno pokazuje i podatak da u drugom setu Voznijacki nije imala nijednu priliku da napravi 'brejk'.

Četvrtfinalni meč Ivanović - Bartoli na programu je u četvrtak.

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Đoković - Anduhar

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u sredu od 19 časova meč osmine finala Indijan Velsa sa Špancem Pablom Anduharom.

4006407564f5e85f44f4b6353068419_size3.jpg

Anduhar je trenutno 45. na svetu, a u jedinom njihovom okršaju, u Umagu 2007, Đoković je rivalu prepustio samo četiri gema.
Televizija B92 prenosiće meč, kojim počinje dnevni program na glavnom terenu teniskog kompleksa u kalifornijskoj pustinji.
Đokovićev protivnik rođen je pre 26 godina u Kuenki, a živi u Valensiji.

Anduhar je u velikom usponu, krajem 2010. stigao je među prvih 100, najviši plasman do sada ostvario je septembra prošle godine (43. mesto), ali će ga izvesno nadmašiti već u ponedeljak.

Do sada je na turniru pobedio Robina Hasea, Florijana Majera i Alberta Ramosa, a u večerašnjem meču daće sve od sebe.

“Znam Noleta još od kada sam imao 15 godina, on je nešto mlađi, išli smo na iste juniorske turnire. Ja sam sada mnogo bolji igrač nego kada smo igrali u Umagu, ali je on broj 1. Nemam šta da izgubim, uživaću u atmosferi”, kaže Anduhar.

U četvrtfinalu pobednik ide na boljeg iz meča Almagro – Berdih.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Federer se pomučio sa Raonićem

Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Indijan Velsa posle velike borbe sa Milošem Raonićem.

18414809124f5db12737de5610420933_size3.jpg

Kanađanin crnogorskog porekla namučio je u poslednjem meču programa trostrukog šampiona i dobio set, pre preokreta za konačnih 6:7 (4), 6:2, 6:4.
U narednoj rundi treći teniser sveta igraće sa Brazilcem Tomazom Belučijem, koji nije igrao ove noći, jer mu je Nikolaj Davidenko predao zbog virusa.
U prvom meču sa Raonićem Federer je bio zatečen načinom na koji servira 21-godišnji teniser.

U prvom setu niko nije mogao da oduzme servis rivalu, a u taj-brejku Raonić je bio uspešniji 7-4. Federer je na set-lopti forhend poslao preko osnovne linije.

To je probudilo najuspešnijeg tenisera u istoriji, koji je zatim napravio dva brejka u sledeća tri Raonićeva servis-gema, i rutinski priveo set kraju.

Odluka je pala u sedmom gemu trećeg seta, kada je Fedex najpre izborio brejk loptu forhendom, pa zatim je iskoristio bekhend pasing šotom, posle čega je sačuvao kontrolu i dobio taj set 6:4.

Ovo je bio težak meč. On me je verovatno često gledao na televiziji i znao je šta da očekuje, što je velika prednost. Na početku sam imao problema, ali sam u drugom setu igrao odlično. Treći je bio izjednačen i srećan sam što sam uspeo da prelomim i nastavim takmičenje”, rekao je Federer, koji posle US Opena ima skor 35-2.

Raonić je sjajan igrač, veliki talenat i sigurno će biti u Top 10. Bio je odličan pod pritiskom”.

Raonić, koji je jednom servirao gotovo 230 km/h, nije bio preterano nezadovoljan.

Mogao sam neke stvari da odigram bolje, ali igrao sam sa čiovekom koga mnogi smatraju najboljim svih vremena. Zadovoljan sam i ovo je dobra osnova za napredak. U prvom setu sam bio odličan, ali kada je on podigao igru nisam imao odgovor, čak sam i servirao slabije”, zaključio je Raonić.

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Wednesday, March 14, 2012

Stadium 1 (from 11.00hrs)
1. ATP: Djokovic vs. Andújar 6-0, 6-7(5), 6-2
2. Victoria Azarenka vs. Agnieszka Radwanska (NB 13.30hrs) 6-0, 6-2
3. ATP: Dolgopolov vs. Nadal 3-6, 2-6
4. ATP: Bellucci vs. Federer 6-3, 3-6, 4-6
5. Angelique Kerber vs. Li Na (NB 19.00hrs) 6-4, 6-2
6. ATP: Istomin vs. del Potro (NB 20.30hrs) 6-7(2), 7-6(6), 2-6

Stadium 2 (from 11.00hrs)
1. ATP: Almagro vs. Berdych 6-4, 6-0
2. ATP: Isner vs. Ebden 6-4, 7-5
3. ATP: Tsonga vs. Nalbandian 6-1, 5-7, 3-6
4. ATP: Harrison vs. Simon 6-7(5)
5. ATP: López/Nadal vs. Paes/Stepanek (NB 17.00hrs; after suitable rest) 6-3, 7,6(5)

Stadium 3 (from 11.00hrs)
1. Dulko/Suárez vs. Mirza/Vesnina 2-6, 3-6
2. Errani/Vinci vs. Hlavackova/Hradecka 2-6, 6-7(4)
3. ATP: Bryan/Bryan vs. Fyrstenberg/Matkowski
4. ATP: Gasquet/Hanley vs. Isner/Querrey (after suitable rest) 7-6(5), 1-6, 10-6
5. ATP: Benneteau/Tsonga vs. Mirnyi/Nestor (NB 17.00hrs; after suitable rest) 6-7(7), 3-6

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Đoković se namučio sa Anduharom

Novak Đoković prošao je u četvrtinu finala u Indijan Velsu, pošto je u četvrtfinalu savladao Španca Pabla Anduhara sa 6:0; 6:7(5), 6:2 posle 135 minuta.

1108130454f60fdffe1aa6954151318_size3.jpg

ako je delovalo da će prvi reket sveta lako dobiti Španca, jer je prvi set dobio sa 6:0, ispostavilo se da je Anduhar ozbiljan protivnik.Novak će u četvrtfinalu igrati sa još jednim Špancem, Nikolasom Almagrom, koji je neočekivano lako dobio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:0.
Anduhar je trenutno 45. na svetu, a u jedinom njihovom okršaju, u Umagu 2007, Đoković je rivalu prepustio samo četiri gema.

Srpski teniser prvi je servirao i lako osvojio prvi gem.

Odmah u narednom gemu Novak dolazi do brejka, i pored toga što Španac imao 40:0. Španac je pružio nešto jači otpor u narednom gemu, ali je Novak ipak poveo sa 3:0.

Već u narednom gemu Đoković je imao tri brejk lopte i iskoristio je prvu na dvostruku servis grešku protivnika.

Đoković u prvom setu lako stiže do vođstva od 5:0, u sledećem gemu Španac je servirao za opstanak u prvom setu. Đoković je ponovo napravio "brejk", a Anduhar je drugi put izgubio svoj servis zahvaljujući dvostrukoj servis grešci.

I drugi set naš teniser je otvorio svojim servisom, ali je Anduhar došao do prilike za "brejk". Novak je sprečio prvu prilku Španca da mu oduzme servis.

Posle sedam uzastopno osvojenih gemova, naš teniser je izgubio osmi, ali je ubrzo poveo sa 2:1. Anduhar je ponovo uzeo svoj servis, a zatim imao nekoliko "brejk" prilika, ali ih nije iskoristio.

Sve do 11. gema nije bilo brejka. Novak je zaigrao agresivnije u 12. gemu, ali Španac nije dozvolio "brejk".

U "taj brejku" Španac prvi pravi "mini brejk". Poveo je sa 2:0, ali je naš teniser vezao tri poena.

Anduhar uzvraća i dolazi do tri set lopte na 6:3. Prvu nije iskoristio, nije ni drugu, ali jeste treći i to na servis Novaka Đokovića.

Treći set Đoković je otvorio "brejkom" i odmah zatim uzeo i svoj servis za 2:0. Nardeni gem dobija Španac, a onda je Novak poveo sa 3:1, posle malo veće borbe u četvrtom gemu.

Imao je Anduhar u narednom gemu osmu "brejk" loptu, ali Novak nije dozvolio protivniku da mu oduzme servis. Zato je Đoković uspeo da u narednom gemu uzme servis Anduharu, ali i da u narednom gemu uzme svoj servis i slavi sa 6:2.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Nalbandijan izbacio i Congu

David Nalbandijan eliminisao je i drugog nosioca na Mastersu serije 1000 u Indijan Velsu u samo 24 časa.

9827289454f6130b3ac1de881669803_extreme.jpg

Nakon što je posle velike borbe bio bolji od našeg Janka Tipsarevića, 30-godišnji Argentinac je izbacio i šestog nosioca Žo-Vilfreda Congu sa 3:6, 7:5, 6:3.
Rival u četvrtfinalu biće mu drugi reket sveta Rafael Nadal koji je sa 6:3, 6:2 lako dobio Aleksandra Dolgopolova. Očekivano je prošao i Džon Izner sa 6:4, 7:5 protiv Metjua Ebdena, dok je sledeći Đokovićev rival Nikolas Almagro sa 6:4, 6:0 razbio Tomaša Bardiha.
Posle teškog starta meča, Conga se razigrao i dobio prvi set sa laganih 6:3. Međutim, Nalbandijan je pronašao rešenje za Francuza u ključnom momentu i sa 7:5 izjednačio u setovima.

U trećem gemu odlučujućeg sjajnim forhendom je iskoristio lošu igru Conge i napravio brejk, koji je sačuvao do kraja i sa 6:3 dobio iznerviranog Francuza koji je bio šesti nosilac.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Azarenka pregazila Radvansku

Viktorija Azarenka nastavila je da ‘melje’ rivalke i plasirala se u polufinale Mastersa serije 1000 u Indijana Velsu.

9047916514f6136ac8ccb0309877505_size3.jpg

Sjajna Beloruskinja je do 21. uzastopne pobede u sezoni stigla na impresivan način protiv Poljakinje Agnješke Radvanske sa 6:2, 6:0.
Ukoliko Azarenka dobije i naredni meč, biće druga na listi teniserki sa najdužim pobedničkim nizom u istoriji WTA (Martina Hingis je vezala 37 pobeda 1997).
“Impresionirana sam načinom na koji sam igrala. Nisam očekivala da pobedom ovako”, rekla je prva teniserka sveta koja će u polufinalu igrati protiv bolje iz duela Kineskinje Na Li i Nemice Anželik Kerber.

Beloruskinja je odigrala vrhunski u sredu. Imala je samo jedan as i dve duple servis greške uz ukupno 72% osvojenih poena na prvi servis.

Koliko je zaista bila impresivna govori podatak da je deklasirala drugu teniserku sa najboljim skorom ove godine jer je Radvanska do sada poražena samo četiri puta u 24 meča.

Ali, peta nositeljka je očajno servirala, osvojila je samo trećinu od 21 poena na svoj servis. Poljakinja je šest puta bila brejkovana, a izgubila je prvih 11 gemova meča.

“Bila sam iznervirana u prvom setu, izgubiti 6:0 nije zabavno. Posebno kada misliš da igraš na nivou kada možeš da pobediš bili koga. Ali ona je igrala predobro. Probala sam, ali mi jednostavno nije išlo”, rekla je razočarana Radvanska.

Azarenka je ove godine osvojila Australijen open i popela se na vrh WTA liste, a ukoliko stigne do finala Indijan Velsa, mogla bi da se sretne sa drugom nositeljkom Marijom Šarapovom, koja u četvrtak u četvrtfinalu igra protiv Marije Kiriljenko.

Naredna rivalka mogla bi joj biti i Ana Ivanović koja u četvrtfinalu igra sa Marion Bartoli.

Izvor: b92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Đoković: "Mentalna stabilnost"

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Pablom Anduharom u osmini finala Indijan Velsa da je presudilo iskustvo i mentalna stabilnost.

http://www.b92.net/news/pics/2012/03/15/8672143804f6195a80a668224935873_size3.jpg
8672143804f6195a80a668224935873_size3.jpg

Najbolji teniser sveta pobedio je Španca u tri seta 6:0, 6:7, 6:2.
Novak će u četvrtfinalu igrati sa još jednim Špancem, Nikolasom Almagrom, koji je neočekivano lako dobio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:0.
„Verovatno je iskustvo koje imam igrajući na vrhunskom teniskom nivou već godinama pomoglo da u tim ključnim situacijama odigram neophodan udarac kako bi sebe izvadio iz te kritične situacije. On je zaista dobro igrao, pogotovo kad je dobio drugi set osetio se samouvereno na terenu i to se dalo primetiti. Krenuo je da udara loptice u penjanju, bio je vrlo agresivan, preuzeo je kontrolu nad mečom, meni je bilo potrebno da mentalno ostanem stabilan, da budem sabran i da sačekam svoju priliku. Kad je bila ukazana, ja sam je iskoristio“, rekao je Đoković.

Prvi reket sveta je protiv Anduhara prvi put na ovogodišnjem Indijan Velsu osvojio set bez izgubljenog gema.

„Prvi set je bio ohrabrujući za dalje takmičenje ovde, i samim tim i ovu američku sezonu turnira. Imao sam blage oscilacije u prva dva kola, opet danas je to bio slucaj u drugom setu. Međutim pokušavam da sve to nekako gledam sa vedrije i pozitivnije strane. Ipak sam odigrao dva jako dobra seta, i to mi uliva nadu da mogu da nastavim u tom ritmu“, rekao je Đoković.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Čudo iz Nemačke među 15 najboljih

Nemačka teniserka i prošlogodišnja polufinalistkinja US Opena Anđelika Kerber od ponedeljka će biti među 15 najboljih igračica sveta.

14313598024f61cf0ac1aea389647864_size3.jpg

Kerber je napredak na WTA listi obezbedila pobedom nad šampionkom Rolan Garosa Na Li 6:4, 6:2 u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu.
Nemica je tako po treći put u karijeri ostvarila pobedu nad teniserkom koja je među deset najboljih na svetu, a prethodna dva puta to je uradila prošlog meseca, savladavši Mariju Šarapovu i Marion Bartoli.

U borbi za polufinale igraće sa sjajnom Viktorijom Azarenkom koja još uvek ne zna za poraz u 2012. godini.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag