Šta je novo?

INDESIT, ne radi centrifuga

  • Začetnik teme RumPunch
  • Datum pokretanja
R

RumPunch

Član
Učlanjen(a)
24.03.2013
Poruka
2
INDESIT WG 431T mašina, sve radi osim centrifuge. Dešavalo se da centrifuga ne radi, pa poslije nekoliko pranja sama proradi. Bila joj otišla guma, otkad sam promjenio gumu, nikako da proradi centrifuga. Kada treba početi centrifuga, prvo počne pumpa izvlačiti vodu, zatim, umjesto centrifuge kao da počne ponovo okretati za pranje, okrene 2-3 puta i stane sa okretanjem, pumpa stalno radi (možda to i počne centrifuga, samo nema snage, pa odustane :shock: ). Nisam nikakav majstor, vršio sam samo neke logičke probe: kad provjerim kondenzator (skinem ga, priključim na struju, odspojim od struje i kratko spojim izvode, baš dobro zavarniči), ponaša se kao ispravan. Presostat se čuje da klikne (skidao sam i čisio crijevo, duvao u presostat, klikće i tada). Kad motor odspojim, pa ga priključim na poseban kabl direktno na utičnicu, bez kondenzatora, kad spojim izvode za pranje, okreće i lijevo i desno, a kad spojim izvode za centrifugu (jedan po jedan) - motor ne okreće. Međutim, ako samo malo zakrenem rotor motora, motor počne okretati (kod oba izvoda isto). Šta bi još mogao pogledati (baš se bojim gledati u programator, ne znam ni kako da dođem do njega)?INDESIT WG 431T mašina, sve radi osim centrifuge. Dešavalo seda centrifugane radi, pa poslije nekoliko pranja sama proradi. Bila joj otišla guma, otkad sam promjenio gumu, nikako da proradi centrifuga. Kada treba početi centrifuga, prvo počne pumpa izvlačiti vodu, zatim, umjesto centrifuge kao da počne ponovo okretati za pranje, okrene 2-3 puta i stane sa okretanjem, pumpa stalno radi (možda to i počne centrifuga, samo nema snage, pa odustane). Nisam nikakav majstor, vršio sam samo neke logičke probe: kad provjerim kondenzator (skinem ga, priključim na struju, odspojim od struje i kratko spojim izvode, baš dobro zavarniči), ponaša se kao ispravan. Presostat se čuje da klikne (skidao sam i čisio crijevo, duvao u presostat, klikće i tada). Kad motor odspojim, pa ga priključim na poseban kabl direktno na utičnicu, bez kondenzatora, kad spojim izvode za pranje, okreće i lijevo i desno, a kad spojim izvode za centrifugu (jedan po jedan) - motor ne okreće. Međutim, ako samo malo zakrenem rotor motora, motor počne okretati (kod oba izvoda isto). Šta bi još mogao pogledati (baš se bojim gledati u programator, ne znam ni kako da dođem do njega)?
 
Poslednja izmena:
awax22

awax22

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
da li ti centrifuga ne radi i kod ispiranja?

pozz!
 
Top