Šta je novo?

Imenovani direktori i vd direktora ustanova kulture u Beogradu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.819
Imenovani direktori i vd direktora ustanova kulture u Beogradu

Skupština grada imenovala je danas više direktora i vd direktora ustanova kulture u gradu Beogradu.

27211093788455691496.jpg

Branimir Brstina, Atelje 212

Za direktora Pozorišta Atelje 212 na četiri godine imenovan je glumac Branimir Brstina, nakon što je prethodno razrešena vd direktora Ivana Dimić.

Direktor Pozorišta lutaka „Pinokio“ biće dramaturg Igor Bojović, a dužnosti vd direktora razrešen je Vojislav Savić. Za direktora Pozorišta na Terazijama imenovan je dramaturg Aleksandar Đaja koji je prethodno bio vd direktor, dok je glumica Tamara Vučkocić-Manjlović izabarana za direktora JDP-a, a takodje je bila vd direktora te ustanove.

89238391875988662668.jpg

Milorad Mandić, Boško Buha

Glumac Milorad Mandić postavljen je za direktora pozorišta „Boško Buha“ na četiri godine, dok je arheolog Nela Mićović izabrana za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Oni su prethodno bili vd direktori u navedenim ustanovama.
Odbornici su za direktora Istorijskog arhiva Beograda na četiri godine izabrali prethodnog vd direktora Dragana Gačića, dok je za direktora malog pozorišta „Duško Radović“ imenovan Aleksandar Rodić, umesto Bojana Lazarova koji je na lični zahtev tražio da bude razrešen.

94295032075114514780.jpg

Duško Kovačević, Zvezdara teatar

Književnik Dušan Kovačević i u naredne četiri godine biće direktor „Zvezdara Teatra“, a glumac Slobodan Ćustić biće direktor BDP-a umesto dosadašnjeg vd direktora Maše Mihailović. Dosadašnji vd direktor „Bitef teatra“ Miloš Latinović biće u naredne četiri godine direktor te ustanove, dok će Vladimir Mijović biti direktor „Dadova“. Za direktora Centra za kulturu Lazarevac izabarana je profesor razredne nastave Stela Stanišić koja je bila vd direktor, dok je za direktora Centra za kulturu Mladenovac imenovan Branko Miloradović umesto Jelene Milović.

66642223309553871844.jpg


Direktor pozorišta „Puž“ i dalje će biti Branislav Milićević (na slici). Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica vodiće Nataša Nikolić umesto Milana Nedeljkovića, dok će Kuću legata u naredne četiri godine voditi Filip Brusić Renaud umesto Ane Veljković, koja je bila vd.

Za direktora muzeja „Nikola Tesla“ imenovan je Branimir Jovanović umesto dosadašnjeg vd direktora Vladimira Jelenkovića, za direktora prodajne galerije Beograd na četiri godine imenovan je Mihailo Petković koji je do sada bio vd.
Novi vd direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd najduže na jednu godinu biće filmski i TV snimatelj Dragan Marić umesto Olivere Ježine. Dužnosti je razrešen vd direktora Direkcije FEST-a Dragomir Dimitrijević, a za vd direktora Centra beogradskih festivala na najduže jednu godinu imenovan je politikolog Milan Lazović.

Izvor: Tanjug
 
Top