Све што је Господ чинио, чинио је да би Га Израиљ препознао.
24. А лађа беше насред мора у невољи од валова, јер беше противан ветар.
25. А у четврту стражу ноћи отиде к њима Исус идући по мору.
26. И видевши Га ученици по мору где иде, поплашише се говорећи: То је утвара; и од страха повикаше.
27. А Исус одмах рече им говорећи: Не бојте се; ја сам, не плашите се. (Матеј 14)
18. А море се подизаше од великог ветра.
19. Возивши, пак, око двадесет и пет или тридесет потркалишта угледаше Исуса где иде по мору и беше дошао близу до лађе, и уплашише се. (Јован 6)
4. Мудар је срцем и јак снагом; ко се је опро Њему и био срећан?
5. Он премешта горе, да нико и не опази; превраћа их у гневу свом;
6. Он креће земљу с места њеног да јој се ступови дрмају;
7. Он кад запрети сунцу, не излази; Он запечаћава звезде;
8. Он разапиње небо сам, и гази по валима морским; (Јов 9)
9. Сви народи нека се скупе, и нека се саберу племена; ко је између њих напред казао то или нам казао шта је било пре? Нека доведу сведоке своје и оправдају се; или нека чују, и кажу: Истина је.
10. Ви сте моји сведоци, вели Господ, и слуга мој кога изабрах, да бисте знали и веровали ми и разумели да сам ја; пре мене није било Бога нити ће после мене бити.
11. Ја сам, ја сам Господ, и осим мене нема Спаситеља.
12. Ја објавих, и спасох, и напред казах, и никоји туђ бог међу вама, и ви сте ми сведоци, вели Господ, и ја сам Бог.
13. Ја сам од пре него дан поста, и нико не може избавити из моје руке; кад радим, ко ће смести?
14. Овако говори Господ Избавитељ ваш, Светац Израиљев: Вас ради послаћу у Вавилон и побацаћу све преворнице, и Халдејце с лађама, којима се хвале.
15. Ја сам Господ Светац ваш, Створитељ Израиљев, цар ваш.
16. Овако говори Господ који је начинио по мору пут и по силним водама стазу, (Исаија 43)
19. По мору беше пут Твој, и стазе Твоје по великој води, и траг Твој не познаваше се. (Псалам 77)
И ипак Га не познаше Јевреји који Га чекаше и који Му се надаше. Али хтедоше Спаситеља по свом укусу, да их мачем избави из ропства. Не разумеше да је највеће ропство људско - грех. Јер грех је смрт, држава ђавоља. Ту државу Господ разби Својим Спасењем. Зато и ми данас прослављамо ту победу Свеца Израиљевог, славимо Пасхално Јагње које нас заиста ослободи ропства.
17. И кад Га видех, падох к ногама Његовим као мртав, и метну десницу своју на ме говорећи ми: Не бој се, ја сам Први и Последњи,
18. И Живи: и бејах мртав и ево сам жив ва век века, амин. И имам кључеве од пакла и од смрти.(Откривење 1)