@toda81 U pitanju je WinCE uredjaj tacnije Blueberry 2Go747 i ne vidim opciju mapchanger.
Prijatelj koji koristi ovu navigaciju nije bas strucan da menja mape, on ukuca destinaciju i samo vozi.
@DjukaPa Imam prijatelja koji vozi kamion, ubacio sam iGO kod mene na telefonu (koristim samo Srbiju jer ne idem nigde) pa me pitao da mu ubacim na njegov WinCE nove mape za kamion.
Vec je imao iGO na uredjaju i stare mape i ubacio sam nove HERE.
HERE kaze da ga voza da se vrati nekih 350km u Rumuniji ne znam zasto a on tvrdi da je vec prolazio tim putem i dozvoljeno je da ide kamionom tj autoputem kako sam razumeo.
Sad sam mu ubacio TomTom mape.
Rekao mi da uskoro krece za Rusiju po prvi put pa ce mu trebati i ta mapa ali mene buni sto:
Tomtom Rusija FBL ima 120mb i FTR 6.6mb dok
Rusija HERE FBL ima blizu 500mb ali je FTR manji svega oko 1.5mb sto je mnogo manje od tomtoma.
Kapiram ja da se tehnologija razvija i kompresija je veca pa moze da se desi da novija mapa ima vise detalja a manje zauzima prostora ali opet ovo je prevelika razlika izmedju ova dva proizvodjaca FBL kod HERE je 4 puta veci kod TT dok je FTR 4 puta manji, bas me buni.
Pitanje u vezi Sygic Here mapa, jel su to u stvari HERE mape potpuno iste kao na iGO samo sto koristis Sygic kao navigacioni softver? Hocu reci jel Sygic malo modifikuje HERE mape ili koristi identicne? Imao sam Sygic na telefonu i nisam skidao mape jer ima opciju da sam skida.
Sta da ubacim a da coveka ne otera ko zna gde?