@ navigas, drago mi je ako sam pomogao.
Kod sebe u kolima imam na papiru odštampana sva mjesta u Srbiji sa poštanskim brojevima, pa kad neko mjesto ne mogu da učitam, tu je evidencija da pomogne
Ja živim u Crnoj Gori ali često dolazim kolima u Srbiju, pa redovno pratim sva dešavanja
vezano za ažuriranje mapa.
Clio koji vozim je kupljen u julu 2015-e ali su mape u navigaciji bile 2013.Q4, pa sam iskoristio
to jedno besplatno ažuriranje i dobio mape 2015.Q4. Imao sam mape samo za bivšu Jugu bez
Makedonije, pa sam zato, zahvaljujući entuzijastima na netu, našao rešenje i ubacio fbl mape koje želim.
Kod sebe u kolima imam na papiru odštampana sva mjesta u Srbiji sa poštanskim brojevima, pa kad neko mjesto ne mogu da učitam, tu je evidencija da pomogne
Ja živim u Crnoj Gori ali često dolazim kolima u Srbiju, pa redovno pratim sva dešavanja
vezano za ažuriranje mapa.
Clio koji vozim je kupljen u julu 2015-e ali su mape u navigaciji bile 2013.Q4, pa sam iskoristio
to jedno besplatno ažuriranje i dobio mape 2015.Q4. Imao sam mape samo za bivšu Jugu bez
Makedonije, pa sam zato, zahvaljujući entuzijastima na netu, našao rešenje i ubacio fbl mape koje želim.
@pivarac1, puno ti hvala na trudu. Sa poslatim slikama si zaista mnogo pomogao. To potvrđuje da je greška u mapi koju i mi koristimo i to čitanje ne zavisi od uređaja. I MediaNav istu mapu "čita" kao i iGO android navigacije. Kako je greška nastala, to ne možemo znati. Postoje samo tri mogućnosti. Ili je originalna HERE mapa prodata sa tim "felerom", ili je mapa koju koristimo u androidu loše konvertovana u FBL format a uzeta iz neke druge navigacije. Na kraju, meni je najverovatnija mogućnost da je NNG loše konvertovao mapu Srbije jer je HERE proverila svoju izvornu mapu a i HERE WeGo navigacija nikada nije imala ovaj problem.
Sada sam došao iz grada. U jednom novom automobilu Renault Clio, kupljenom pre nekoliko meseci, nažalost je mapa još starija od one koje sam video u modelu Captur. Mapa je NNG sa oznakom HERE.2013.Q2. Ne znam zašto se fabrička navigacija, u novom automobilu, prodaje sa tako starom mapom. Nepoznati gospodin mi je ljubazno dozvolio da pogledam. Pitao sam ga zašto nije apdejtovao mapu i odgovor je bio jednostavan: "Na ovoj imam sve što mi treba. Ja sam zadovoljan". Dakle, biće dosta teško naići na vlasnika koji je zainteresovan, kao i mi, da mu mape budu ažurne...Zato ti se još jednom zahvaljujem na odgovoru, posebno na slikama. Nadam se da ćemo ipak na kraju uspeti da saznamo od koga potiče pomenuta greška u pretraživanju nekih gradova u Srbiji po imenu. Šteta što NNG nikako ne želi da se uključi i proveri svoju HERE mapu za konkretne gradove...