TomTom mapa za iGO, 2016.03. Analiza.
U Beogradu i dalje skandalozna mapa. Dovoljne su slike u prilogu. Postojeće greške su i dalje prisutne. Umesto levo u Kneza Miloša, i dalje se mora nepotrebno desno u Takovsku, slike image_05 i image_07. Slika image_13, iako navodi nepotrebno preko centra Banovog brda, kroz semafore i gužvu, može se razumeti. Tu rutu sam na početku izabrao. Bolja mi nije ponuđena. Ali image_19 i image_20 se ne mogu opravdati. Zašto onako rerutiranje. 1.5km dalje (i sporije) a na raspolaganju je jednosmerni asfaltirani put, put kroz šumu Košutnjak, koji služi i za auto trke...Da nema HERE mapa, moglo bi se postaviti pitanje o kvalitetu rerutiranja iGO Primo navigacije. Inače, da ne bi bilo dileme, nije izabran kamionski mod, već AUTO mod (image_25)... Ako nekoga interesuje kako izgleda put koji forsiram, može videti na snimku koji sam postavio u temi iGO Primo NextGen dodaci, skin... post #772. Pogledajte kakvog je kvaliteta put u koji se ulazi podvožnjakom, na snimku od 6' 30". Nažalost, taj put je i dalje u TT mapi pogrešno označen kao dvosmerni. Neka i dalje neki tvrde da preterujem, ali nisam jedini koji koristi ovaj put. Čitav jedan osrednji grad, za odlazak i povratak sa posla...Na kraju, proverio sam jednu ulicu u mom kraju koja je jednosmerna. Pisao sam HERE kancelariji i to je davno ispravljeno. TomTom to ne ume da uradi. Da su profesionalni i pametni, kao što nisu, dovoljno bi bilo da njihov čovek samo pročita neke komentare na našem forumu i popravio bi mapu. Ne moraju da izlaze na teren. Jer za tu ulicu u koju TT vodi, skrin image_25, je dovoljna slika 20160712_085230 gde se vidi da je "zabranjen smer".
Da ne bih bio pogrešno shvaćen, kratko obrazloženje. Nikako ne sporim članovima koji koriste TT mapu u drugim gradovima. Nekome je dovoljno da su ucrtane ulice u njegovom mestu. Da postoji adresa njegove kuće. Meni to nije toliko bitno. Jer i HERE se znatno popravio u tom pogledu...TomTom mapa za Srbiju i BiH nije dobra ! I, skoro sam ubeđen, sve će više zaostajati. Za vikend sam bio u Novom Sadu i koristeći Sygic Truck i mapu nt.2016.03 prošao severnom obilaznicom (Bulevar Evrope), preko kanala do autoputa za BG. Slike Screenshot_2016-07-09-13-48-37 i Screenshot_2016-07-09-13-51-57. Veoma važan novi put. Meni posebno, jer kod Detelinare stanuje rođak. U TT mapi (za iGO) je ucrtana. U HERE (za iGO) nije. To je plus za TomTom. Ali, sigurno će se pojaviti i u HERE mapi za iGO, jer se već nalazi u nt mapi. Greške u TT mapi, bar u Beogradu, ne znam kada će biti ispravljene...
P.S. Iskoristiću još jednom priliku da malo "kritikujem". Molim članove da, ako nešto tvrde, to ilustruju odgovarajućim skrinšotom. "Verovanje na časnu reč" odavno nije argument. S druge strane, kada neko nešto pita, moli za pomoć, neka napiše koju navigaciju koristi (Primo ili NextGen i to koji), koju verziju, koju mapu, na kom telefonu, na kom android OS. Bez toga su pitanja besmislena. Pošto retko ko ume da "čita misli", zato im niko i ne odgovora...