iGO Primo NextGen Mape

Učlanjen(a)
10.09.2012
Poruka
349
Može ispraviti samo proizvođač. Do tada koristi navođenje po GPS koordinatama. Nema promašaja. I nisu svi gradovi u pitanju

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
To nije resenje, ako moram za svaku lokaciju da trazim koordinate. Slazem se da nisu svi gradovi u pitanju, ipak, ima li neko kontakt sa proizvodjacem, da bi mu se ukazalo na gresku, i eventualnu ispravku iste.

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
ako ti nije problem što ne možeš na pretragu adresa da nađeš jugoistočnu srbiji onda možda i zadržiš ove nove mape.
7c4998d48b3f9d99a1c2b3b0069caab2.jpg

vidim da je ovo starije ažuriranje od sygic nt 2016.03
navigas zna o čemu pričam, ove dve staze su jedna

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Test za "najnoviju" HERE mapu (19.06.2016)

@vladcepesh je u pravu. Ova "najnovija" 2016.Q1 je starija od zaista najnovije HERE mape u navigacijama. Malo sam gledao i nisam primetio nijednu novost u iGO mapi 2016.Q1 u odnosu na 2015.Q4. To ne znači da ih nema.
Ja imam svoj način da proverim "ažurnost". Slike su u prilogu. Jedna je iz Beograda, iz mog kraja. Druga iz Opova. Kao i na HERE sajtu, na prvoj mora da bude samo jedan prelaz od ulice Kneza Višeslava do paralelne, negde označene kao Kneza Višeslava, negde kao Luke Vojvodića...Na slici iz Opova mora da bude ucrtan kružni tok, blizu benzinske pumpe. Naravno, sve se ovo odnosi na navigacije. Ni ažurirana, najnovija mapa u HERE Maps navigaciji nema ove izmene. Inače, na HERE sajtu su već unete i druge izmene koje će se tek pojaviti u nekom apdejtu mape za neku navigaciju. Najverovatnije, najpre u Sygic mapi.
@akineki, bio sam prošle nedelje u HERE kancelariji. Pitao sam ih za greške u mapi Srbije za iGO mapu 2015.Q4 (nenalaženje gradova Pirot, Bela Palanka...) kao i za grešku u Sygic nt.2016.03 (Pionirska u Košutnjaku). Momak koji edituje mape je ljubazno pokrenuo program i proveravao sve parametre koje mi ne možemo da vidimo. Pokazao mi je da je kod njih sve u redu. I da su greške nastale u konverziji mapa za iGO i Sygic. Konverzije HERE mape vrše korisnici : iGO i Sygic. Rekao sam mu i da mi je čudno "kako su greške u oba slučaja samo za Srbiju", za druge države nisam znao. Rekao je da je to slučajnost, da su njihove oznake korektne. I sam sam to video. Uostalom, i sami možemo proveriti na HERE sajtu ili u HERE Maps navigaciji. Tamo se pronalaze pomenuti gradovi a i brzina uz Pionirsku je normalno limitirana na 50km/h a ne na 8km/h, kako je u nt mapi za Sygic Truck, pa zbog toga pogrešno rutira.

EDIT - Promene u mapi 2016.Q1 u odnosu na 2015.Q4
Ipak ima izmena u novoj iGO mapi. Ja sam uočio dve. Verovatno ima još. Posebno u gradovima u celoj Srbiji. Ovo su novosti u 2016.Q1 :
1) Moja adresa (kućni broj) se sada vidi na HERE mapi. Naravno, označeni su i drugi brojevi u mom kraju. Sigurno ih ima još u Srbiji.
2) U Blacu je ucrtan značajan kružni tok. U 2015.Q4 ga nije bilo.
Slike su dodate u prilogu.

Prilozi

• Kneza Viselslava nt.2016.03.PNG
    Kneza Viselslava nt.2016.03.PNG
    393,9 KB · Pregleda: 50
  • Opovo  nt.2016.03.PNG
    Opovo nt.2016.03.PNG
    241,4 KB · Pregleda: 44
  • Miloja Zakica 36 2015.Q4.jpg
    Miloja Zakica 36 2015.Q4.jpg
    78,9 KB · Pregleda: 26
  • Miloja Zakica 36 2016.Q1.jpg
    Miloja Zakica 36 2016.Q1.jpg
    84,5 KB · Pregleda: 27
  • Blace 2015.Q4.jpg
    Blace 2015.Q4.jpg
    74,3 KB · Pregleda: 28
  • Blace 2016.Q1.jpg
    Blace 2016.Q1.jpg
    78,6 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Ok. Ako nije do Here kancelarije, ko onda radi konverziju mapa? Moze li neko od clanova koji ima uvid u celu pricu da nadje resenje za ovaj problem? Sto se mene licno tice, ja cu ostati na 2015.Q3 mapama, jer ne vidim skoro nikakva poboljsanja na novijim kartama, a o njihovim azuriranjima na nivou kucnih brojeva u centralnim blokovima Novog Beograda kao i na drugim mestima, necu vise ni da govorim. Uostalom, kod mene je odavno vec primarna TomTom mapa, kao i vec prastara Contrast (za Here je jos uvek zakon!).

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
to je do igo konvertora mapa u .fbl ekstenziju
oni su ti koji su pogrešili u indeksiranju. očigledno im niko nije javio za tu grešku i ta greška se iznova ponavlja i ponoviće se i u sledećem apdejtu ako im niko ne javi. očigledno su napravili veliku grešku. here proizvođač tu nema nikakve veze sa tim. pretpostavljam da dobijaju ispravke mapa od here i samo dopunjuju u .fbl ekstenziju a ne rade kompletnu promenu i tako se predhodne greške ponavljaju.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
933
Mislim da je tu netko gadno zabrljao i kako to sad javiti u igo da imam neki kontakt ja bi im javio kod mene su u Hrvatskoj konačno promjenili nazive ulica i brojeve u jednom selu slao sam im par puta i tek sad su u ovoj nadogradnji napravili a za ovo što nema gradova naselja i mjesta mislim da je to gadan propust i mora im se to nekako javiti da odmah to isprave.

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Ocigledno je problem i sa Srpskom i Hrvatskom kartom prenet iz prethodnih Q4 mapa. Kao sto vlad rece, greska ce se iznova ponavljati dok ih neko ne kontaktira i objasni problem. Samo kako? Da li postoji mogucnost kontakta preko Here kancelarija?

Natrag