iGO Primo NextGen Mape

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
190
Ove nove TT mape su najzad dobile "line" i "putokaze" to je sto se vidi na prvi pogled, ali je i dalje siromasnija od Contrasta, mislim na ulice i sl. Ali meni je malo smesno sto putokaz za izlazak sa autoputa ima strelicu za pravo? a ne onu polomljenu na desno kao kod Contrasta, sto bi moglo da zbuni vozaca pri velikoj brzini a i Junction View zaklanja samo skretanje i to je bolje kod Contrasta. Sve sto je bilo nase a dobro, ukinuse.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poruka
342
zdravo svima,upravo skidam novi tom tom pa cemo videti kako izgleda, molio bih do tada da napisete vase utiske, konkretne vrede li nesto, uzgred do sada sam koristio contrastovu mapu koja mi je bila nekako najsigurnija .

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Ima li nekoh nagovestaja da ce da izadje nova contrast-ova mapa za Srbiju? Prodjose vec dve godine i nikako da izbace novu mapu za nasu zemlju

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Pa tom tom vam je contrastova mapa samo je loše indeksiranje naziva ulica koje fale u pretrazi. inače je osnova contrast. Pravljenje mapa ispočetka je vrlo komplikovan i skup proces.

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Cuo sam i ja to da vise nece izlaziti contrwstova mapa za Srbiju, ali sam hteo i od vas da cujem tu losu vest.
Dzaba tom tom mapa ako je vec takva, tj neupotrebljiva za nasu zemlju. Znaci kombinacija contrast-ove mape iz 2012. i Here mape je dobitna kombinacija za Srbiju

Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
S
Cuo sam i ja to da vise nece izlaziti contrwstova mapa za Srbiju, ali sam hteo i od vas da cujem tu losu vest.
Dzaba tom tom mapa ako je vec takva, tj neupotrebljiva za nasu zemlju. Znaci kombinacija contrast-ove mape iz 2012. i Here mape je dobitna kombinacija za Srbiju

Suviše je jaka reč "neupotrebljiva"... Da tom tom ima greške to stoji, ali može da se koristi i to dosta dobro... Više grešaka ima HERE, pogotovo po Beogradu. Konkretno u mom kraju su trotoari ucrtani kao ulice, a dok je bio navteq to nije bilo tako. Contrast je imao vrhunsku kartu, ali po svemu sudeći više nećemo imati ništa slično, a da je dž...

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
contrast još uvek radi karte i šalje svima koji traže te karte
razlika je u tome kad se uzimaju update od contrasta i koliko vremena prođe dok je ne obrade u npr. fbl extenziju ili neku drugu i proslede korisnicima
sve najnovije imate u online izdanju contrast karte plan plus
Kod:
http://www.planplus.rs/

Tom Tom karte imaju tačnije nazive ulica po beogradu i kućne brojeve ali je van gradova slabija og Here mape.
Dok su here mape siromašne po gradovima sa zastarelim nazivima ulica i sa nedostatkom brojeva čak i u mnogo važnijim ulicama ništa nisu promenili ali su bolje pokrivena ruralna područja i glavne magistrale prilazi obilaznice i autoput oznake.
Zato je najbolje imati obe mape pa zavisno od situacije upotrebljavajte.

Poslednja izmena:
Natrag