Kada je ETA u pitanju, mislim da na to treba da zaboraviš jer se na prvom mestu radi o predviđanju koje uopšte ne mora biti dobro, a na drugom mestu - kad si u nevolji, ETA nema nikakvog značaja, prijatelja interesuju samo koordinate a stiže čim bude mogao. Dodatno, ti si u Nemačkoj a posebno tamo je za aplikacihu nemoguće izračunati ETA jer ona se ne upravlja tvojom stvarnom brzinom već maksimalno dozvoljenom brzinom za tu/te saobraćajnicu/e, odnosno maksimalnom brzinom za izabrani profil vozila. Dakle, najnolje je da zaboraviš na ETA.
Kada su koordinate u pitanju već smo u boljoj poziciji. Još davno su, prvo Arimi a onda i Pongo, svaki na svoj način rešili slanje koordinata uz propratni tekst bilo SMS-om na prijateljev broj bilo pozivanjem službe koja bi kod nas bila 192. E sada, ti zaobilaziš skinove (kao i ja na kraju krajeva) pa bi onda kao osnovni uslov morao da koristiš neku od aplikacija koju je modovao Arimi tako da ima potrebna ovlašćenja i sposobnost slanja SMS kao i sposobnost pokretanja spoljnjih aplikacija. Sledeće bi bilo podešavanje sys.txt kako bi aplikacija znala na koji tel. broj šalje SMS.
E sad, ti verovatno nisi zadovoljan SMS-om kao medijem a ja bojkotujem Asocijalne mreže pa nemam ništa pametno da kažem po tom pitanju sem da primetim da možeš koristiti Arimijev "aCockpit_quick_menu.zip" ux dodatak pomoću koga bi mogao da napraviš Java poziv za recimo Viber a da onda vidiš koje su komande korišćene za popunjavanje i slanje SMS pa da pokušaš da iste upotrebiš, u ovom slučaju za Viber. Ideja samo, a pošto ja lično sve to ne doživljavam kao bitnu stvar, više ti ne mogu biti od koristi.