iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE

Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
21
Zdravo svima.
Nakon višenedeljnog eksperimentisanja sa različitim Igo Primo verzijama ostaje mi i dalje nerešiv problem sa zvukom na mom uređaju Clarion NX403EV (OS WinCE 5 ili 6 nisam siguran). Nove mape rade korektno (HERE i TomTom) i generalno verzija iGo-Primo 2.4-9.6.13.267029 radi kod mene bolje od iGo-Primo 2.4-9.6.13.405512. Skin diMkaWA radi ok. Problem je zvuk u aplikaciji navigacije, nikako se ne čuje, glasovna upozorenja, TTS, Nevena, Toma, neće pa neće. Eksperimentisao sam sa različitim podešavanjima u sys fajlu ali nije urodilo plodom. Pročitao sam gomilu postova, što domaćih što stranih na različitim forumima. Nije da me mrzi da nešto provalim i rešim samostalno, nisam lenj i ne čekam sve na gotovo da mi neko reši. Jednostavno došao sam u tu fazi da mi je potrebna pomoć prijatelja, nekog ko materiju poznaje u prste. Svaka pomoć, smernica ili instrukcija je više nego dobrodošla. Hvala unapred.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Ne može. Problem je audio hardver uređaja koji se razlikuje od standardnih.
Stoga je NNG objavljivao prilagođeni exe fajl koji ispravno prenosi sve što treba. Tj u kodu softvera inkorporisan je adekvatan drajver. Ovo je slučaj i sa Zenecom i sa Blaupunktom, na njima glasovno funkcionišu samo njihova izdanja.
Sa druge strane postoji problem da su te njihove varijante teže za "lečenje" pa mora da imaš adekvatne licence i opet nešto od sadržaja neće biti otključano.
Konkretno, za Klarion su obrađene samo dve verzije - 9.6.5.223767 i 9.6.5.299162, skinute baš sa njihovih uređaja

Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
21
Boki, hvala puno na brzom odgovoru i stručnom mišljenju. Probaću i ove dve verzije da instaliram i podesim. Javljam obavezno kako se uređaj ponaša sa njima. Ubaciću nove mape HERE I TOMTOM i sa ključevima koji dolaze uz njih.
Korisnička podrška na naviextras-u nije nešto ažurna. 10 dana im je trebalo da mi odgovore na upit i sa njihovim uputstvom nisam uspeo da se ulogujem na njihovu aplikaciju na računaru da bi skinuo mape i instalirao na SD kartici.
Problema ima al ja ipak ne odustajem od ovog uređaja Boki, molim za pomoć.
Silne postove i sajtove sam pretražio i nikako da nađem aktivan link za verzije 9.6.5.299162 i 9.6.5.223767. Da li znaš možda gde mogu da nađem ove verzije softvera pa da ih probam na mom clarionu? Hvala puno unapred.:)

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Znam :)

Editovao si post dosta kasnije, zamalo da propustim.
Poslao sam ti PP

Ako su još nekome potrebni ovi paketi neka mi se javi

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
21
Boki, Kopca,
Hvala vam puno obojici. Sinoć sam na kratko probao obe verzije programa i dalje je prisutan problem sa zvukom navigacije. Danas ću detaljnije da se pozabavim podešavanjima sys fajla. Najbolje se uči kad čovek sam nastoji da pronađe rešenje problema. Obzirom da sam kompletan amater što se navigacija tiče, veliki sam srećnik pa mi je zapao nezgodni clarion nx403ev da njegove muke rešavam :) Daće Bog da uskoro dođem do rešenja, a onda sledi moj doprinos temi na forumu u vidu razjašnjenja rešenja do najsitnijeg detalja :)

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Hmmmm
Za model 403E znam da funkcioniše 9.6.5.299162, moguće je da postoje neke razlike u odnosu na EV.
Ako znaš koje je izdanje išlo fabrički dobro bi došao taj info.

U svakom slučaju moraćeš da se mačuješ sa sys podešavanjima, čak je i linija
type=clarion_nx403ev
kod ovakvih uređaja veoma bitna. Treba probati sa njom, upisati neki drugi model (nx702e) ili deaktivirati je ... sledi ti dosta igranja. Vredi

Srećno :)

Edit:
našao sam, pomenuti Primo funkcioniše i na 403EV, čak i sa TTS glasovima, u sys treba upisati
[device]
type="CLARION_NX403EV"
sdcard_name="SD"

i prilagoditi ostala regularna podešavanja, naročito ona za zvuk uopšte. Prosledio sam mu sve što treba

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.12.2011
Poruka
134
Dali mi neko može reći zašto mi izbacuje ovu grešku...........hvala

IMG20250412200724.jpg

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Svašta može biti
Prenatrpan paket (previše svega, duplirani fajlovi, loše licence, itd), loše uklopljen, ako je na kartici može da znači da nije dobra, ako je u internoj memoriji možda su fajlovi oštećeni, možda je prebacivano sa kompa koji ima viruse (nema uticaja na WinCE ili sam uređaj ali može da zeza) i poslednje da sam navi otkazuje, bilo softverski bilo hardverski

I pitaš u pogrešnoj temi, nema nikakve veze sa njom (edit - moderator prebacio)

Poslednja izmena:
Natrag