iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Za pocetak skini SimpleShell (kasnije mozes i drugacije otkljucati), i sadrzaj prebaci na sd karticu
http://www.upl.me/92e8jV
Većina Medion uredjaja sa kartice učitava GoCe.exe
Nazovi SimpleShell.exe u GoCe.exe i SimpleShell.mscr u GoCe.mscr i resetuj navigaciju

Skini poslije iGO8 (poslije mozes i Primo1.1 isprobati) i stavi na karticu

Ili preko My Flash Disk/navigation/MNAVDCE.exe da zamijenis isto sa SimpleShell (samo moras imati instaliran Windows Mobile Device Centrr ili ActiveSync zavisno koji ti je windows na kompu)

Učlanjen(a)
09.08.2012
Poruka
147
Prvo HVALA na pomoci.Posto kontam to prebaciti upravo po ovoj drugoj metodi na My Falsh Disk (imam karticu ali je koristim za telefon,a da kupujem drugu,nebi jedino ako bas ne moze drugacije posto cu navigaciju i onako pokloniti).E sad trazio sam ActiveSync ali posto mi je na laptopu Win 8.1 pro kaze da nije kompatibilna ona verzija 4.5,a ni 4.0 sa Microsofta pa cu vjerovatno morati onaj prvi program koristiti,zatim pretpostavljam da cu SimpleShell morati preimenovati u MNAVDCE.exe (bar sam tako procitao na forumu cini mi se),a zatim restart uredjaja,sta poslije toga,kad skinem iGO jel dodje unutra txt sa objasnjenjem sta i kako,ako ne hajde dodajte jos koji detalj da ne smaram previse.HVALA

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Da, originalni MNAVDCE.exe mozes preimenovati npr. u MNAVDCEorg.exe
SimpleShell.exe preimenujes u MNAVDCE.exe i SimpleShell.mscr u MNAVDCE.mscr i prebacis u My Flash Disk/navigation

Samo ga skines, stavis na internu i preko ovog shella pokrenes iGO8.exe

Učlanjen(a)
09.08.2012
Poruka
147
OK sam sa tim,posto sam na poslu (nocna,dezurstvo) posluzio mi je PC na poslu,na njemu je Win 7,sredio Windows Mobile Device Centar,upao u system,sad pravim backup svega sa My Flash Disk,za svaki slucaj,a onda prelazim na razno mada ne vjerujem da cu stici jutros,reci mi tvoju preporuku koji iGO da ubacim,skidam par verzija posto sam citao negdje na forumu da posto je Windows 5.0 na ovom Medionu da bi mogao gurati i iGO 2.0 Primo?!Hm,kod mene u folderu navigation nema ovog fajla MNAVDCE.mscr ili ga mozda ne treba ni biti vec ga ja dodam ovako kako si opisao jer je vjerovatno potreban za rad,ispravi me ako grijesim,mogu postati sliku sta se kod mene tamo nalazi...a svakako cu i postaviti onda i komplet strukturu My Flash Disk

Prilozi

• Folder navigation.PNG
    Folder navigation.PNG
    66,5 KB · Pregleda: 25
  • Capture 3.PNG
    Capture 3.PNG
    102,9 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Da, ja lično ubacujem Primo2 u većinu uredjaja (treba malo prepraviti putanju u sys.txt i u utility folderu)

U pravu si sve, nemam te sta ispravljati (dodas)

Iz MapRegions,POI mozes brisati sve ako ima nesto da oslobodis prostor

Učlanjen(a)
09.08.2012
Poruka
147
Hajde mi malo pomozi oko ovog drugog Shella sto si postavio,skinuo sam ali mi nije sve najjasnije jer nema nikakvog uputstva tamo,pretpostavljam da trebam neke stvari preimenovati ali koje i da li treba mjenjati path negdje,IZVINI sto te cimam mogu ja posloziti i onu prvu verziju ako ti se neda maltretirati.Skinuo sam onaj prvi,a i ovaj drugi Shell,skinuo i iGO par verzij iGO8,iGO 1.2,iGO PRIMO 2.0,ne znam da li bi Garmin radio,onaj XT za Win 5.0 mozda probam ako prvo ovo slozim ali nista do nedjelje ne mogu raditi jer mi je sve to na poslu na PC.Ako ti nije problem naoruzaj me sa info. za ovo sto sam gore pitao pa kad zavrsim javim u nedjelju kako je proslo i PUNO HVALA ZA SVE DO SADA,ako jos neko ima volje za pomoci nek slobodno pise moze i na PM.

Učlanjen(a)
09.08.2012
Poruka
147
OK,trebao sam ti pisati na PM za ovo neka admin obrise moje postove koji nisu vezani za temu,moje IZVINJENJE na greskama.

EDIT:VELIKO HVALA kolegi sa foruma na pomoci ali poslije sati i sati rada nisam uspio da se pomjerim sa mrtve tacke,dakle prvo sam pokusao sve moguce opcije sa Shell i nikakvog napretka,onda sam ponovo sate prevrtao po google i nikakvih rezultata nije bilo pa je malo sra...e zavrsilo u cosku sobe i tamo ce ostati,mozda subjektivno ali nebi mjenjao android za ovo nikada.HVALA JOS JEDNOM i admin sto se mene tice moze maknuti moje postove.

Poslednja izmena:
Natrag