iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE

Član
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poruka
5
Koju god hoćeš. Rade sve. Poslednja, 9.6.13.405512, radi perfektno i vrlo lepo.
Nisi morao da čitaš celu temu, i da se mučiš sa petljanjem po memorijskoj toliko. Da si se malo potrudio našao bi na ovom forumu par tema baš za dva Prestigia i vrlo kratko i efikasno uputstvo.

Hvala puno.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poruka
5
Samo da javim.
Instalirao na kartici iGo 9.6.13.405512, ubacio mape od 2014 godine, ali nije htela da mi pronadje satelite.
U sys.txt stojalo je za port "auto" i za Baud "auto" .
Onog momenta kada sam promenio iz "auto" u
Port=7
Baud=38400

Odmah je pronasla satelite, mada malo sporije, ali radi sada sve.

Hvala puno na pomoci.

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Probaj baud 57600 ili 4800
Možda bude bolje
Testiraj meri sa štopericom vreme pronalaženja satelita.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
6
Zdravo,
imam problem sa podesavanjem vremena - igo primo kako god da podesim, menja mi sistemsko vreme na uredjaj (kineska navigacija u auto) na +1 h. Kako da ovo podesim? Dali je mozda problem u podesavanja SYS.TXT i SYSTEM.INI fajla?
Hvala

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
6
Nisi me razumeo; vreme koje se prikazuje u iGO interfejsu t.j. kad je pokrenut je tacno, medjutim sistemsko vreme (Windows CE i ostale aplikacije na uredjaju) je stalno jedan sat plus - recimo umesto da bude 10 h prikazuje se 11 h. Ako ugasim igo i podesim u Control panelu tacno vreme onda ono ostaje OK ali sve dok opet ne startujem igo i ovaj opet automatski ga ne pomakne 1h vise nego sto treba!?!?

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
To je u automobilu? Nema veze sa Igoom, to je ono što je ugrađeno u sistem/os uređaja. On nema pojma koji navigacioni softver ti stavljaš. Kada Igo uhvati satelitski signal, koriguje ga shodno lokaciji.
Kod nekih kineza, standalone ili car, svejedno, moguće je promeniti sistemsko vreme, kod nekih nije. Pogledaj uputstvo uz uređaj. Ako nema tu opciju, moraćeš da živiš sa tim :)
Mada je kod svih novijih koje sam gledao sistemsko podešavanje predviđeno, može da se desi i suprotno.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
6
Kod nekih kineza, standalone ili car, svejedno, moguće je promeniti sistemsko vreme, kod nekih nije. Pogledaj uputstvo uz uređaj. Ako nema tu opciju, moraćeš da živiš sa tim :)

Ma moguce je podesiti sistemsko vreme, i vreme je tacno sve dok se ne pokrene igo. Posle toga igo (neznam kako) pomesti sistemsko vreme jedan sat vise!?

Natrag