iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
12
dugo koristim igo za android. da li su iste mape za win i za android iste i da li mogu kao kod androida samo da ih iskopiram.
Radi se o uredjaju bluebary.
pozdrav

Učlanjen(a)
30.07.2013
Poruka
3
Pozdrav svima i najljepše hvala autoru ovog posta koji se potrudio da nama svima priušti zadovoljstvo korištenja iGO navigacije na raznim uređajima koje posjedujemo. Inače, koristim iGO navigaciju na nekoliko android uređaja i svi programi su skinuti sa ovog foruma.

Imam jedno pitanje: Naime, imam telefon HTC Titan koji radi na windows 7.5 verziji i nikako ne mogu ubaciti ni ovu, niti bilo koju drugu navigaciju na taj uređaj. Kad ga preko USB-a priključim na kompjuter mogu ga koristiti samo kao medijski uređaj s kojeg mogu skinuti slike, video ili muziku. Kompjuter ga ne prijavljuje kao USB memoriju nego ga povezuje preko programa Zune, ali to sam uspio riješiti. Našao sam program kojim sam uspio prebaciti iGO mapunavigacije na memoriju telefona, ali sad tu mapu ne mogu nikako naći preko file explorera u telefonu. Koliko sam skontao, preko file explorera uspjevam da pretražujem samo internu memoriju dok externu ( iako nije sd kartica ) ne mogu pretraživati niti naći iGO navigaciju na memoriji telefona.

Da li se neko sretao sa ovakvim stvarima i ima li neko rješenje?

Hvala svima!

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.872
Operativni sistem. Ne možeš mešati babe i žabe :) (Windows i Linux, npr). Tvoj telefon radi pod WindowsMobile OS-om, odnosno Windows Phone, potreban ti je navigacioni program koji funkcioniše pod njim. Dosta korisnika poistovećuje WinCE sa WinPhone. Nije isto. Formati mapa mogu biti isti (to je Igo pametno uradio za Android, iste mape su i pod Win CE), ali programi nisu.
Nažalost, koliko sam ja upućen, za tvoj model mobilnog za sada samo Microsoft Maps. Bar zvanično. Mada, možeš da pokušaš da sa Micro$oft marketa skineš makar Google Maps(sigurno besplatan).
Na nekim drugim forumima, ili po google-u, potraži Navitel/Navigon programe. Pristojni i funkcionalni, uz malo privikavanja. Ili neki treći/četvrti koji koristi OSM mape. Open Source Maps.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Pozdrav svima i najljepše hvala autoru ovog posta koji se potrudio da nama svima priušti zadovoljstvo korištenja iGO navigacije na raznim uređajima koje posjedujemo. Inače, koristim iGO navigaciju na nekoliko android uređaja i svi programi su skinuti sa ovog foruma.

Imam jedno pitanje: Naime, imam telefon HTC Titan koji radi na windows 7.5 verziji i nikako ne mogu ubaciti ni ovu, niti bilo koju drugu navigaciju na taj uređaj. Kad ga preko USB-a priključim na kompjuter mogu ga koristiti samo kao medijski uređaj s kojeg mogu skinuti slike, video ili muziku. Kompjuter ga ne prijavljuje kao USB memoriju nego ga povezuje preko programa Zune, ali to sam uspio riješiti. Našao sam program kojim sam uspio prebaciti iGO mapunavigacije na memoriju telefona, ali sad tu mapu ne mogu nikako naći preko file explorera u telefonu. Koliko sam skontao, preko file explorera uspjevam da pretražujem samo internu memoriju dok externu ( iako nije sd kartica ) ne mogu pretraživati niti naći iGO navigaciju na memoriji telefona.

Da li se neko sretao sa ovakvim stvarima i ima li neko rješenje?

Hvala svima!
windows mobile i windows phone su totalno različiti.
Za windows phone treba da imaš HERE DRIVE u pitanju su navteq mape preuzete od nokia maps proizvođača, a microsoft vlasnik nokije. Trenutno najbolje mape koje mogu biti . za sada sve gps navigacije ( i nema ih puno)za windows phone platformu su prilično sa slabom podrškom za Srpski itd. tj gotovo i da nema.

Natrag