iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.275
@file015, @david0vich
Da li neko moze da objasni o cemu Vi uopste pisete i sta uopste zelite...
Evo kako to izgleda i radi sa Pongo skinom:
Pri vrhu pise "GPS je iskljucen..." ako je isklucen. Ako tapnes tu otvata ti satelite...
Kad ukljucis GPS pise "Trazenje GPS signala" sve dok ne nadje satelite. Ako tapnes tu opet otvata satelite...
U prvom tasteru pri vrhu ima broj pronadjenih i fiksiranih satelita kao i nadmorska visina a sve se to pojavljuje tek po povezivanju i uspesnoj lokaciji.
Sve dok lokacija nije kako treba ili postane losa u toku navodjenja ponovo se pojavi "Trazenje GPS signala" ili "GPS lokacija je losa" i onda kad kliknes tu opet se pojavi meni sa satelitima, ali to je potpuno nebitno, sto bi ti gledao satelite, sta te to briga kolko ih je i koji su.
Ako navigacija radi to jest navodi sta te briga sa koliko je to 6 ili 76 satelita stvarno ne razumem.

Znaci kad je gps isklucen pise "GPS je iskljucen..." kad trazi satelite "Trazenje GPS signala" kad je lokacija losa pise "GPS lokacija je losa" sta je tu nejasno i sta je jos tu potrebno a fali...

 
Učlanjen(a)
10.09.2012
Poruka
349
Ako niste primetili, informaciju o broju satelita imate u meniju koji je na ekranu, u ovom slučaju nalazi se na slici gore-desno. Kako GPS satelita tako i Glonass (To je broj u zagradi).
Nije potrebno ulaziti u meni.

 
Učlanjen(a)
25.06.2013
Poruka
162
@pera.simic
Čovek @file015 je hteo iGO verziju sa originalnim skinom i pitao kako da proveri kvalitet signala.
To je i dobio.
Dijagonalnim čitanjem sadržaja postova došli smo do Pongo skina.
Sasvim nepotrebno se ulazi u rasprave.

@kopca je samo dopunio ono što sam zaboravio da kažem za Pal verziju.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
@david0vich poenta je u sledecem:
Covek oce da vozi jugo i da ima klimu i abs, e pa ne moze, dzabe ga budzis jugo ce uvek da ostane jugo i nikad nece da ima klimu i abs.

Uzmete budjavu verziju bez skina a onda bi da budzite i da sve radi, e pa nece da moze...
Lepo kazes kolega. Ne vidim razlog zasto ne koristiti igo sa skinom. Na slabijim tel ako bas koci lepo nek instaliraju fantasticni primo i doupas skin ;)

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2010
Poruka
7
Izvinjavam se svima zbog nepotrebne rasprave, Ja sam zaista hteo iGO sa originalnim skinom i iGo Primo koji sam koristio do sad imao je svašta nešto pa i dugmić za uključenje gps ako je isključen, Ova nova generacija to nema i meni je trenutno teško da se priviknem od nečega što sam koristio 10 godina na ovo novo. Nisam znao da je većina opcija stvar skina, mislio sam da se određene stvari podrazumevaju ali eto , prevario sam se i napravio vama veliku dilemu oko toga umesto jenostavnog pojašnjenja. Čovek mi je rekao da uzmem PAL i ja sam uzeo, nije radio jer nije bio kompletan, drugi član je dopunio i sad to sve radi. Pitanje oko famoznih satelita je moglo jednostavno da se odgovori da zavisi od skina i da moja verzija to ne može. Ne razumem zašto ste ljuti ako neko nešto pita, valjda je forum baš za to da pomažemo jedni drugima. I to sa TTS i nevenom, ja sam navikao na nevenu a eto, ona jednom radi jednom spava , šta je razlog ne znam, pobrisao sam sve osim njenog glasa i opet proradila, a na povratku valjda promukla pa ćuti., Malo sam se našalio ali zaista je tako. Sa promenom ux i save foldera koji se preporučuje kao pomoć da Nevena sigurno radi, to više nije onaj Pal koji sam instalisao i otprilike da ću se kako neko reče vratiti na juga koji nema abs , na stari dobri primo koji radi sasvim ok za moje potrebe.
Hvala svima na pomoći i ne ljutitese, ja sam više od 5h čitao forum i zabolele me oči , žena mi nije ni večeru dala a probleme nisam rečio jer se toliko razvodnila tema da je jako teško pohvatati sve a da ne pričam o linkovima koji su mrtvi ili nepotpuni ili još traže i plaćanje.
Pozdrav društvo i opustite se. Vreme je da odem u penziju , 3.000.000 km i 40 god radnog staža , fali mi samo onih 5 godina do 65 pa ću i tu morati da platim što sam mlad počeo raditi.
 
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
To se jednostavno rešava. Imaš skockane verzije koje i služe za manje zahtevne korisnike i koje se instaliraju bez problema (copy-paste). Ako baš želiš pal verziju onda umesto njenog orig. skina ubaciš poslednji ili bilo koji drugi Pongo skin (ux) koji takođe imaš na forumu i opet problem rešen. E sad, ako hoćes dodatne opcije kao što si imao sa Primo verzijom i Doupas skinom, mora Pongo, ako ne dovoljan je i originalni skin. Ne vidim šta je tu problem?!
I naravno, obavezno briši save folder, jer on pamti prethodna podešanja sa različitim ux dodacima i može da ti napravi problem (kao sa Nevenom). Kreiraće novi save folder sa tvojim setovanjima.
 
Član
Učlanjen(a)
27.07.2011
Poruka
38
Meni takodje ne odgovara niti mi je potrebno.vise od default skina :) mapchnager a ostalo je sve samo smetnja. Hiljadu informacija na ekranu samo odvlaci paznju
 
Natrag
Top