Rešenje u slučaju da tunel "ugasi" navigaciju iGO Israel
Izuzetno sam zadovoljan navigacijom iGO Israel koju je drugar
@akineki upakovao. Zaista mi se dopada i kako izgleda i kako radi. Verzija je 9.18.27.687519. Skin je noviji Pongo koji nosi datum 13. maj 2017. 14.11 MB.
Međutim, pre nekoliko dana sam vozeći kroz Terazijski tunel u Beogradu primetio da mi se navigacija iGO Israel ugasila (isključila) dok sam bio u tunelu. Mislio sam da je slučajnost jer sam istovremeno pokrenuo i Google Maps i HERE WeGo. Tada je bila mapa HERE 2017.Q1.
Pošto sam upoređivao navođenje navigacije i snimka "Sat Patrole" do Halkidikija, primetio sam sinoć da se aplikacija gasila ("pucala") čim bi u simulaciji ušao u tunel. Na donjoj prvoj maloj slici se vidi da je bio selektovan "Noćni režim rada u tunelu".
Pokušavao sam da rešim problem. Ako bih isključio "Prikaz tunela" normalno je bilo da ne dolazi do pada aplikacije. Ipak, nisam bio zadovoljan takvim "rešenjem".
Dodavao sam nešto u fajl sys.txt ali nije bilo rezultata. Na kraju sam slučajno došao do rešenja. Isključio sam "Noćni režim rada u tunelu" i sada je aplikacija normalno prolazila i tunel i nastavljala simulaciju rute...
U retkim situacijama, kada navigacija nije padala, po izlasku iz tunela je ostajao "Noćni izgled mape" i morao sam ponovo podešavati.
Zanimljivo da je navigacija "prolazila" tunel uvek kada sam snimao aplikacijom AZ Screen, koju sam prvo video kod drugara
@pera.simic. Tada nije bilo gašenja, jedino je po izlasku iz tunela bio noćni prikaz mape. U prilogu su skrinšotovi snimka AZ Screen. U prilogu su i skrinšotovi gde se vidi ruta na kojoj sam primetio pomenuti problem...
Dakle, mislim da je konačno rešenje isključenje "Noćni režim rada u tunelu" koji ionako nije bio ni potreban ni vidljiv...