Idiotizam navijača Atletika!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Idiotizam navijača Atletika!



Deo pristalica "jorgandžija" na utakmici protiv Sevilje vređalo preminulog fudbalera Antonija Puertu.

v219659p0.jpg


Često znamo u kritikama navijača naših klubova i reprezentacije da kažemo da smo po kulturi navijanja daleko ispod fanova iz ostalih krajeva Evrope.

Međutim, moramo da priznamo da ovo baš i nije tačno.

Svedoci smo da svake nedelje, bilo da je reč o Italiji, Švajcarskoj, Španiji, Engleskoj, Nemačkoj... čitamo i gledamo vesti o neredima huligana i o raznoraznim pogrdnim povicima sa tribina.

Ovaj put nećemo pisati o tuči navijača u Švajcarskoj, više nego uvredljivim povicima Emanuelu Adebajoru i Arsenu Vengeru na londonskom derbiju između Arsenala i Totenhema, nećemo ni o "vođenju ljubavi" u toku utakmice na tribini u Bunseligi. Pisaćemo o navijačima madriskog Atletika, koji su na ovoj crnoj listi ubedljivo zauzeli prvo mesto.


Oni su se na utakmici sa Seviljom setili da pomenu Antonija Puertu, fudbalerta seviljskog kluba koji je u avgustu 2007. godine preminuo na utakmici protiv Hetafea.

Njihov idiotizam otišao je toliko daleko da je neko osmislio pesmu koja je glasila: "Oh, oh, oh, Puerta se oseća loše".

Naravno, nije se dugo čekalo na zvaničnu rekaciju sa "Visente Kalderona". Uprava "jorgandžija" izvinila se Sevilji i porodici preminulog igrača.

"Duboko žalimo što su navijači Atletika imali povike usmerene protiv Antonija Puerte. Hteli bismo da istaknemo gađenje prema takvom ponašanju i da se izvinimo porodici preminulog fudbalera, Sevilji i fudbalu uopšte", piše na zvaničnom sajtu kluba u kojem uprava Atletika izražava nadu da se takve stvari više neće ponoviti na njihovom stadionu.

Na kraju, da navedemo i jedan primer iz Srbije, poslednji zabeležen. Dok je fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić vodio bitku sa opakom bolešću, navijači Partizana, kao i ostalih klubova u Srbiji, dali su mu podršku.

(MONDO)

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top