Idealne evropske destinacije za jesenji odmor i privatni avio prevoz

Učlanjen(a)
18.01.2020
Poruka
231

Idealne evropske destinacije za jesenji odmor i privatni avio prevoz


privatni-letovi-avion-na-pisti-1021x580.jpg


Iako su letnji odmori skoro završeni, jesen je idealno vreme za putovanje do evropskih gradova i uživanje u njihovim čarima. U tome vam privatni avio prevoz može mnogo pomoći – da se leti bezbedno, da se brzo stigne na odredište i da se izbegne gužva uz minimalan rizik od zaražavanja covid-19.

Zašto čekati zimu i tek tada otići na odmor, i jesenje vreme ima svojih čari? Gde otputovati? Koliko je dana dovoljno za kraći odmor? Zašto iznajmiti avion?

Predlažemo da razmislite o predahu i begu od svakodnevnice na vikend ili duže, da „napunite baterije“, a ostanete potpuno zdravstveno bezbedni uz privatan let.

Zašto je jesen idealna za odmor?

Postoji nekoliko razloga zašto je dobro da pozovete avio-brokera da vam pronađe letelicu za odmor i tokom jesenjih meseci!

Pri razlog je to što su se turističke gužve smanjile, a gradovi su onda prijatniji za razgledanje, manje su gužve i lakše se organizovati.

Drugi razlog za jesenji odmor je to što su mnogi evropski gradovi najlepši baš u jesen, a neki imaju čuvene jesenje manifestacije koje vredi posetiti. Duž cele Evrope brojna su mesta koja zablistaju u jesen i mnogo ih je lepše obići u ovom periodu.

Destinacije su jeftinije kada prođe letnja sezona pa je ovo i treći razlog. Može se uštedeti na jeftinijim ulaznicama, turističkim turama ili hotelskom smeštaju.

Uz sve ove razloge treba navesti jedan bitan, a to je da je jesenje temperature mnogo više odgovaraju za duge šetnje i obilaske nego letnje jako sunce. Čak i kišom okupan grad ima jedinstven šarm i lepotu.

Pored evropskih gradova nije loše za odredište odabrati i primorje koje je sada hladno za kupanje, ali idealno za odmaranje na pustim plažama i čist primorski vazduh…

Šta posetiti tokom jesenjeg odmora?

Sa iznajmljenim avionom svaka opcija je blizu. Prvi predlog je sever, Norveška, njeni fjordovi, pešačke staze i upoznavanje pejzaža koji je jedinstven na svetu.

Oslo se preporodi tokom jesenjeg perioda, a pored zanimljive arhitekture i srdačnih ljudi, nudi i muzeje, parkove, šetališta, i pogled na bogatu istoriju. Za posetu vam treba nešto toplije od kišne kabanice, udobna obuća i avanturistički duh. Sa sobom ćete poneti dobro raspoloženje i puno utisaka.

Ujedinjeno Kraljevstvo čini nekoliko država, a svaka za sebe nudi prelepe pejzaže, dinamične gradove i istoriju koju vredi upoznati. Privatni letovi daju mogućnost da za samo par sati sletiti na neki od manjih aerodroma i tako budete biti bliže odredištu nego letenjem komercijalnim prevozom. I povratak je jednako jednostavan pa se jako malo troši na putovanje, a više na uživanje.


Odaberite Nemačku koja pored „Oktober festa“ ima pokrainne i prelepu Bavarsku, dvorce koji mame na posetu, ali i organizovan aktivan odmor i uživanje. Možete posetiti muzeje, pozorišta, galerije ili uživati u zanimljivoj arhitekturi šetnjom ulicama u nekim od većih gradova.

Možete odleteti do Španije, Barselone, ili popiti kafu u nekom od kafića sa pogledom na Ajfelov toranj u Parizu.

Pošto je putovanje kraće, za kvalitetan odmor ne treba puno, a za potpuno uživanje je dovoljan i samo jedan dan. Ipak, ako postoji mogućnost za to, treba iskoristiti ceo vikend i u potpunosti istražiti mesto koje posećujete.

Zašto je let privatnim avionom najbolji izbor?

Pored kratkog leta i dolaska bliže odredištu, postoje i druge prednosti kada se putuje iznajmljenim avionom.

Na prvom mestu je manji rizik od zaražavanja jer se čeka u VIP delu, ukrcavanje se obavlja na posebnom terminalu po jednostavnijoj proceduri, a moguće je i doći direktno na pistu. Na ovaj način će svaki putnik biti u minimalnom kontaktu sa nepoznatim licima i šanse za zaražavanje koronom svesti na minimum.

privatni-letovi-unutrasnjost.jpg


Moguće je da vam avio kompanija angažuje prevoz od kuće do aerodroma i od aerodroma do hotela pa da na taj način nema potrebe da se putuje javnim prevozom i bespotrebno rizikuje.

Letelice se održavaju bolje i u potpunosti dezinfikuju, a posada ima redovne kontrole i preporuku da imaju minimalni kontakt sa putnicima. Ipak, možda i najveća prednost je putovanje jedino sa osobama koje putuju sa vama. Nema višečasovnog letenja sa drugim ljudima u malom prostoru. Sve je mnogo bezbednije nego kod bilo kog drugog grupnog putovanja.

Ako pronađete letelicu koja ima tačan broj mesta i odgovara broju putnika, cena leta po osobi će biti jeftinija i u rangu prve klase na komercijalnom letu.

Isplanirajte putovanje za naredni vikend, sa privatnim avio prevozom je i to moguće. Za kratko vreme se ugovara let koji spremno čeka na vaš polazak, vraća vas kući, a vi imate minimalni kontakt sa mogućim zaražavanjem.

Izaberite destinaciju i za samo par sati ćete vaš dom zameniti pogledom na prelepa prostranstva, drugačiju kulturu i mentalitet ljudi. Probajte lokalne specijalitete, zabeležite nekoliko fotografija kao dragu uspomenu i odmorite se od svakodnevnice obogaćujući duh i telo.

Da li se slažete da je svako godišnje doba odlično za putovanje jer ona šire vidike? Gde bi vi voleli da odete? Ostavite nam komentar nakon čitanja ovog teksta.

Izvor: Na tragu
 
Natrag
Top