Ice T i Body Count

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
ice-t.jpg


Pravo ime mu je Tracy Morrow i jedan je od izvornih predstavnika tvrdog uličnog rapa. U tekstovima je ostavio neke od najuverljivijih slika života u getu i gangstera, kao i snažan društveni komentar popraćen moćnom hip hop produkcijom. Čak i kada se odmakne od ozbiljnosti i krene u priče o svodnicima i nasilju, ostaje izravan sa adekvatnom dozom sarkazma.
Svoja najbolja dela snimao je u saradnji sa velikim imenima kao što su The Bomb Squad i Jello Biafra. U želji da proširi svoj muzički stil i publiku, početkom devedesetih osniva metal bend Body Count. Kroz sve svoje muzičke promene ostao je svoj, te uprkos mnogim kontroverzama i kritikama zadržao poštovanje muzičke industrije i medija.
Iako je jedan od glavnih lica West Coasta osamdesetih, 'Originalni Gangster' se rodio u Newarku, u državi New Jersey, a u Los Angeles se preselio nakon završetka srednje škole pošto su mu roditelji prethodno poginuli u automobilskoj nesreći. U srednjoj školi postaje opsednut rapom - nije ni čudno, jer je pohađao srednju školu Crenshaw u South Centralu, što baš i nije najpitomiji kvart Los Anđelesa. Nakon srednje škole 4 godine je služio vojsku ali je naknadno rekao da mu to iskustvo nije prijalo. Bio je oženjen sa Marlene Ortiz koja se nalazi na omotima albuma Rhyme Pays i Power i s kojom ima sina. 2005-te je oženio model Nicole "Coco Marie" Austin.
Ime Ice-T uzeo je od Iceberg Slima, lokalnog makroa koji postao legenda kada se prebacio na pisanje novela i poezije. Ice-T je znao učiti njegove tekstove napamet i recitovao ih je ekipi u školi. Nakon što je maturirao, snimio je nekoliko podcenjenih singlova na 12" pločama početkom osamdesetih. Već tada se okušao i u filmskim vodama, nastupivši u nekoliko niskobudžetnih hip hop filmova: "Rappin', Breakin'" i "Breakin II: Electric Boogaloo". Danas ti filmovi uživaju kultni status među fanovima hip hopa i filmova osamdesetih.
1987. konačno potpisuje prvi veliki muzički ugovor, za izdavačku kuću Sire. Iste godine izlazi album "Rhyme Pays", kojeg je snimio uz pomoć DJ Alladina i producenta Afrike Islama - oni su osigurali beatove i samplove koji su pratili njegovu liriku. Teme su većinom bile ležerne i neopterećene, te je album dostigao zlatni tiraž.
Iste godine snima i glavnu pesmu za triler "Colors", u režiji Dennisa Hoppera. Istoimena pesma bila je nešto angažovanija od njegovih prethodnih radova, a i sam film je govorio o bandama istočnog L.A.-a.
Tada osniva svoju izdavačku kuću pod okriljem Sirea, Ryhme Syndicate, te izdaje album "Power" 1988. godine. Ovaj put je shvaćen ozbiljnije i od publike i od kritike, što mu ponovno donosi zlatnu ploču. 1989. izdaje "The Iceberg/Freedom Of Speech...Just Whach What You Say" i etablira se kao iskonska rap superzvezda. Tekstovi su mu snažni i ozbiljni, priča o životu na ulicama, politici, te cenzuri u hip-hopu.
Dve godine kasnije snima svoj prvi veliki film - "New Jack City", u kojem glumi glavnu ulogu, policajca Scottyja Aplletona koji je na tragu dilera Nina Browna (Wesley Snipes). Za isti film snima singl "New Jack Hustler", koji će postati jedna od glavnih pesama s albuma "O.G.: Original Gangster" (1991.) - njegov najuspešniji album do danas. Na albumu se takođe nalazi i metal stvar "Body Count", koju je snimio s istoimenim bendom.
Dotični album je 1993. izašao pod etiketom Priority Records, ali je ostao mlako prihvaćen od publike i kritike. 1994. godine izdaje knjigu "The Ice Opinion", a i drugi Body Count album - "Born Dead"
Nakon toga, Ice-T se sve više posvećuje glumi, uglavnom u akcijskim video produkcijama i na televiziji. U muziki se odmakao od političkih poruka i bacio na gangsta priče o prostituciji i oružju. Devet godina nakon albuma "Violent Demise: Last Days" 2006. godine izdaje četvrti Body Count album - "Murder 4 Hire", sa naslovima kao što su "Invincible Gangsta" i "The Passion Of Christ".
Zadnjih nekoliko godina publici je možda najpoznatiji kao glumac, i to u TV seriji "Zakon i Red: Odelenje za specijalne za žrtve" ("Law And Order: Special Victims Unit") u kojem tumači lik detektiva Odafina Tutuole.
Čovek koji je nekoda snimio stvar "Cop Killer" danas je policajac, ali samo na televiziji, i dalje ostaje na vrhu igre, samo s druge strane medalje.
Pored brojnih repera saraživao je i sa pojedinim hard rock i metal bendovima kao što su Black Sabbath, Slayer, Jane′s Addiction, Icepick, Motörhead, Pro-Pain, Six Feet Under....

Diskografija

Ice T
1987: Rhyme Pays
1987: "Justiceville"
1988: Power
1989: The Iceberg/Freedom of Speech...Just Watch What You Say
1991: O.G. Original Gangster
1993: Home Invasion
1996: VI - Return of the Real
1999: The Seventh Deadly Sin
2006: Gangsta Rap

Body Count
Body Count CD/LP/CS (1992, re-izdat ali bez pesme "Cop Killer")
Born Dead CD/LP/CS[25] (1994)
Violent Demise: The Last Days CD/LP/CS[25] (1997)
Murder 4 Hire CD (2006)


wikipedia


Body Count je u leto 1996. nastupao u Srbiji i napunio Halu Pionir u Beogradu.....



body count


a ovde gostuje i draga nu ženica :)

:dance2:
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Tracy Marrow (16. veljače 1958.), poznatiji pod pseudonimom Ice-T, američki reper, rock glazbenik, pisac i glumac. Rodio se u Newarku, država New Jersey. Otac Solomon i majka Alice umrli su dok je bio mlad, pa se preselio u Kaliforniju. Jedna je od najznačajnijih rap figura sa Zapadne obale SAD-a. Došavši na ulicu, svidio mu se život na njoj , pa se pridružio zloglasnoj bandi Crips. Još u srednjoj školi dobio je kćer, kasnije znanu kao Letesha. U srednjoj školi često je slagao rap stihove i pjevao kolegama. Nakon što je završio srednju, otišao je u američku vojsku, ali mu se to iskustvo nije nimalo svidjelo. Izdao je niz albuma, a pjesme su mu povezane sa političkom situacijom u SAD-u. Svoj pseudonim uzeo je jer je na njega utjecao Iceberg Slim, zloglasni gangster. Ice-T bio je kradljivac dragulja, a kasnije i svodnik.(u svojim danima na ulici) Prometna nesreća ga je opametila, pa se odrekao uličnog načina života. Glumi od 1984. godine, a dosad je snimio 27 filmova, te naravno radio i na televiziji. Od 2000. godine glumi u seriji Zakon i red:Odjel za žrtve. Njegov lik zove se detektiv Odafin Tutuola. Osim Leteshe ima i dijete koje nosi ime Tracy Marrow, Jr. 2004. godine oženio se modelom za kupaće kostime Nicole "Coco Marie" Austin :)

Burek.



Ovaj spot je iz kultnog filma "Colors'- Spajk Lia...





:yea:
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nema zahvalnice ali zar ja ne napisa biografiju :acute:

"Model za kupaće kostime" :)
Inače njegova žena Coco je našeg, tačnije jugoslovenskog porekla...tako bar sama kaže :dntknw:

Evo je na još jednog koncertu Body Count-a, šteta što nema bolji snimak i što se čuje kako kreteni komentarišu wacko2


Spot sa poslednjeg albuma Body Count-a...tu je i Coco :)


Dobra je Coco ali zadnji album je baš loš :dntknw:
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
zar ja ne napisa biografiju :acute:

Jesi...sorry...Moze mala dopuna ?...
girlpardon.gif



Ice-T - Power 1988





A komentare o Coco..ostavljam drugima..yes3
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Može dopuna yes3

Ok za Coco :)

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poruka
1
Pozdrav svima.
Da li neko ima slike ili cak video snimke
sa koncerta Badikaunta u Beogradu 1995?
To je onaj konc kada je Ajs Ti nosio Zvezdin dres.

Danke.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pozdrav svima.
Da li neko ima slike ili cak video snimke
sa koncerta Badikaunta u Beogradu 1995?
To je onaj konc kada je Ajs Ti nosio Zvezdin dres.

Danke.

Pozdrav Posteriori ::hi:
Imao sam jednu sličlicu koja se tada pojavila u nekom šasopisu, Ice T u dresu fudbalskog kluba sa natpisom napred Beobanka ali sam je odavno zagubio. Oko video snimka nemam pojma, da ima šanse do sada bi neko postavio na youtube...
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nova pesma, kao podrška video igri Gears of War 3 a i najava novom albumu yes3

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top