I Rumuni pljačkali češke pumpe

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
I Rumuni pljačkali češke pumpe
27. avgust 2009. 01:24

8934243024a95c508b7d79159923972_big.jpg


Nedelju dana posle navijača Crvene zvezde pumpe u Češkoj poharali su i navijači Dinama iz Bukurešta, tvrdi praški „Blesk“.

Autobus sa 37 pristalica rumunske ekipe stao je na jednoj pumpi u blizini Bžeclava, jugoistočno od Praga, a posle njihovog upada u pumpu policija se pobrinula da preostala četiri autobusa sa Rumunima nastave pravo. Dinamo u četvrtak uveče igra revanš meč sa Slovanom u Liberecu, ali su navijači u sredu uveče smešteni u Pragu.

Priču o novoj krađi na benzinskoj pumpi donosi dnevnik Blesk, poznat po tome što je u naslovu priče o gostovanju Zvezdinih navijača u Pragu nazvao Srbe „svinjama“, a u čijem zaglavlju stoji da se radi o „bulevarskom serveru, koji prenosi aktuelne informacije iz sveta poznatih, skandale i prati kulturu, film, politiku i druge teme“.

Češki mediji i policija napravili su pravu histeriju u javnosti pred istovremeni dolazak navijača Evertona, Dinama i Maribora u glavni grad te zemlje, u kojoj tri ekipe igraju revanš mečeve plej of runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iste novine širile su paniku i među navijačima Slavije pred gostovanje u Beogradu, prenoseći preporuku anonimnog beogradskog novinara, iako su zvaničnici češke ambasade u Beogradu istakli da je naš glavni grad bezbedan, i da u njemu Česima ne preti nikakva opasnost.

Čehe će u Beogradu pratiti 80 navijača, koji dolaze sa dva autobusa. Njih će na granici oko 15 časova dočekati policija, sporvesti ih do stadiona, a odmah posle meča od stadiona odvesti ponovo do granice.

Izvor: B92
 
Natrag
Top