I gej je okej

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
I gej je okej

Bez obzira na Zakon protiv diskriminacije i izričit stav Ministarstva odbrane, za vojnike homoseksualnog opredeljenja bolje je da se ne izjašnjavaju, savetuju sagovornici Kurira

Thumb_0401arhiva_2.jpg


BEOGRAD
- Homoseksualci su dobro došli u Vojsku Srbije, ali pod uslovom da o tome ćute! Prema rečima vojnog analitičaraVeljka Kadijevića, bez obzira na usvojen zakon protiv diskriminacije, muškarcima naklonjenim istom polu, radi njihove bezbednosti, bolje je da o tome ne pričaju.
- Sigurno mu neće pisati na beretki da je gej, i ukoliko zaista želi da služi vojsku, smatram da nema potrebe da se o tome izjašnjava. Sećam se jednog našeg oficira u SFRJ koji je stalno forsirao svoje opredeljenje, te su ga premeštali iz jednog voda u drugi, u treći, i na kraju je sklonjen iz vojske. Vojska je vojska. Ranije bi se tokom trijaže ustanovilo ko je ko, te su homoseksualci uglavnom oslobađani dužnosti ili su im dodeljivani kancelarijski poslovi. Lično sam protiv diskriminacije - kaže Kadijević.
Da pripadnici gej populacije imaju puno pravo da nose uniformu kao i svi drugi, smatra vojni analitičar Zoran Dragišić.
- U Velikoj Britaniji čak postoji udruženje gej policajaca! Verujem da bi za Srbiju u početku ovako nešto bilo šokantno, međutim, vremenom se sve prihvati. Ukoliko je muškarac homoseksualac, to ne znači da manje voli svoju zemlju. Pošto je usvojen zakon koji reguliše tu oblast, oni ne bi smeli da budu diskriminisani i svako ko bi pokušao da im naudi, morao bi da bude kažnjen - kaže Dragišić.
- Dok sam služio vojsku, bilo je onih koji su otvoreno pokazivali svoje sklonosti, pa smo im se podsmevali. Priznajem da sam i ja bio među njima, ali bio sam mlad...
Podsećamo, Ministarstvo odbrane nedavno je saopštilo da se vojnici sa homoseksualnim sklonostima ne smatraju nesposobnim za vojnu službu, kao i da Zakon o zabrani diskriminacije jasno kaže da je diskriminatorsko ponašanje zbog izjašnjavanja o seksualnoj orijentaciji zabranjeno.
Danas je “dokazanim” homoseksualcima dozvoljeno da služe vojsku u 29 država, dok 17 zemalja to eksplicitno zabranjuje. Predsednik SAD Barak Obama nedavno je, tokom prikupljanja novca za kampanju posvećenu ljudskim pravima, obećao američkim lezbijkama i homoseksualcima da će ubuduće moći da služe vojsku i da pri tom ne moraju da skrivaju svoju seksualnu orijentaciju. Ipak, nije precizirao datum.


Zbog seksa u zatvor!
Iako se homoseksualnost ne pominje u ustavu ili krivičnom zakonu Južne Koreje, tamošnji zakon o vojsci predviđa kaznu do godinu dana zatvora i otpuštanje iz vojske za istopolne odnose u toku vojne službe. Koreja je, takođe, poznata po cenzuri gotovo svih gej sajtova.




Kurir
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ma da, sad toliko malo muškaraca uopšte hoće da služi vojsku da je sve ok.
Nemam ništa protiv gej populacije, ali srpski muškarci uglavnom imaju i, što bi se reklo, "jadna im majka" tamo u vojsci ako se sazna da su gej.
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ma da, sad toliko malo muškaraca uopšte hoće da služi vojsku da je sve ok.
Nemam ništa protiv gej populacije, ali srpski muškarci uglavnom imaju i, što bi se reklo, "jadna im majka" tamo u vojsci ako se sazna da su gej.
Tako je! Sve muškarčine, idu ulicom kao pit bulovi, nadrkani, "zajebani", a kad dođe poziv iz vojnog odseka-daj matori traži vezu, hocu civilno, u bolnicu, da guram starce i brišem babama dupeta... A ovo "gej je ok" je žalosno... Ovo je za temu "šta znači biti normalan". Vi ste normalni, samo mi imamo pogrešnu sliku o vama, mi smo netolerantni, primitivni... E, PA NISTE NORMALNI, I TAČKA!
 
Natrag
Top