I Đukanović u optužnici

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
I Đukanović u optužnici











Izvor:
Novosti.rs










PODGORICA - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo razmatra dokumentaciju i mišljenja nadležnih državnih organa o navodnom nezakonitom poslovanju Kombinata aluminijuma i Rudnika boksita i zloupotreba u privatizaciji Elektroprivrede, kazao je ministar pravde Duško Marković.


reg-milo_310x186.jpg



Poslanici Pokreta za promene su 13. maja prošle godine podneli krivične prijave protiv Mila Đukanovića, Olega Deripaske, Branimira Gvozdenovića, Branka Vujovića, Mihaila Banjevića, Vjačeslava Krilova, Vujice Lazovića i Anđelka Lojpura, zbog sumnje da su počinili nekoliko krivičnih dela u vezi sa poslovanjem i privatizacijom KAP-a i EPCG.

Po rečima Markovića, specijalno tužilaštvo razmatra dokumentaciju, prikupljena obaveštenja i mišljenja nadležnih državnih organa, odnosno Ministarstva ekonomije i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

- Očekuje se i dostavljanje podataka i informacija od Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma - rekao je Marković u parlamentu odgovarajući na pitanje Branka Radulovića iz PzP. Tužilaštvo, kako je kazao Marković, razmatra dokumentaciju, stići će i traženi podaci od Uprave za sprečavanje pranja novca a brzo će biti poznat i stav Vrhovnog državnog tužioca.



UGOVOR OPSTAO


Šest godina od kako najznačajnijom crnogorskom fabrikom, Kombinatom aluminijuma, gazduje ruski CEAC, iza koga stoji ruski tajkun Oleg Deripaska, Vlada je donela a parlament potvrdio odluku da se ovaj ugovor raskine. Rusi odbijaju da odu bez nadoknade, a KAP je trenutno dužan oko 360 miliona evra. Za 170 miliona, sa kamatama, garant je Vlada i ovaj dug će platiti građani.
 
Natrag
Top