Huawei problem...nestala play prodavnica...

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Problem je sledeci...kad se udje u podesavanja...pa u aplikacije...tamo stoji da ima play prodavnica...medjutim kad se izadje i kad se trazi na pocetnom ekranu nema je bas nigde u aplikacijama.Onda ima problem sa kontaktima...od telefona..ne moze da se postave na pocetni ekran...ZNALI NEKO OKVIRNO U CEMU MOZE BITI PROBLEM...
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Prvo da te razuverim, Nije play store nestao zbog googla i blokade Huaweija, jer se ona odnosi na nove modele.

Drugo, pobrljaveo ti je softver. Moraćeš da resetuješ telefon na fabrička podešavanja. Ali, kod Huaweija to može da bude malo zeznuto. Naime, ako je na njemu android iznad verzije 6, dakle 6.01 i noviji, moraš prvo da aktiviraš developer options u podešavanjima telefona.

To postižeš tako što u podešavanjima izabereš o telefonu i tapćeš na build number sve dok ti ne prijavi da su developer options aktivirane.

Kada to uradiš, ako već nisi. Ideš na podešavanja pa na developer options i čekiraš OEM UNLOCK,

Kada to odradiš, gasiš telefon, onda pri paljenju držiš zajedno power i volume up sve dok telefon ne zavibrira, puštaš oba tastera i ulaziš u recovery. U recovery modu, biraš prvo formatiranje keš particije, a onda faktori reset.

Važno. ovo sve radiš kada ti je baterija najmanje na 80 procenata. Nikako manje.

Kada telefon završi vraćanje na fabrička podešavanja, u recovery modu, biraš reboot system now. Telefon će se restartovati, i pokrenuti sistem.

Nemoj da te uplaši to što će pri podizanju sistema na ekranu stajati crvenom bojom napisano unlocked. Sistem se diže normalno.

Podešavaš telefon, unosiš svoj mail i šifru google naloga.

Kada to uspešno odradi, ideš na podešavanja, pa o telefonu, pa build number gde tapćeš dok ti ne prijavi da su aktivirane developer opcije. Vraćaš se na podešavanja ideš na developer opcije i isključuješ OEM UNLOCk.

Sistem bi tada trebalo da radi kako treba. Ukoliko ne radi, moraćeš da sa neta skineš poslednju verziju EMUI roma za taj model, raspakuješ UPDATE.APP na SD karticu i ponoviš ceo proces koji sam ti opisao, osim što umesto factory reset-a u recovery modu biraš update software.
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Resen problem...sa Mc backup aplikacijom...sacuvani kontakti...na gogle disku...slike i videa prebacio na sd karticu...i na google disku...i uradjen reset fona...sve je vraceno kako je bilo...hvala na odgovorima...
 
Natrag
Top