Šta je novo?

Huavej nudi telefone sa četvorojezgarnim procesorom

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Huavej nudi telefone sa sopstvenim četvorojezgarnim procesorom
[SIZE=+2]


Izvor:
Micro.rs

[/SIZE]KINESKI HUAVEJ (HUAWEI) JE LANSIRAO seriju telefona Ascend D kvad (Ascend D Quad), u koje je ugrađen četvorojezgarni procesor koji je rezultat sopstvenog razvoja, jer ovaj proizvođač mrežne opreme nastoji da postane prepoznatljiv igrač i na tržištu pametnih telefona visoke kategorije.

Do sada je Huavej postigao kakav-takav uspeh u sektoru pametnih telefona s donjeg kraja skale, ali je na prezentaciji održanoj u nedelju pred otvaranje kongresa Mobilni svet u Barseloni postalo jasno da želi da se u ovom svetu pomeri naviše i nadmeće s konkurentima kao što su Epl (Apple), HTC i Samsung.Pametni telefoni s kojima namerava da to postigne su Ascend D kvad i Ascend D kvad XL, koji koriste Android 4.0, imaju ekrane od 11,4 cm (4,5 inča) i kameru s osam megapiksela koja snima filmove u rezoluciji 1080p. Oba imaju po 8 GB memorije.

Za početak oba će podržavati 3G povezivanje, ali će se u drugoj polovini godine pojaviti i verzije koje podržavaju LTE.

Međutim, najvažnija komponenta je njihov procesor. Ima oznaku K3V2 i koristi 64-bitnu arhitekturu, a radi na 1,2 ili 1,5 GHz, što će ove telefone učiniti najbržim na svetu.

Pored unapređenja performansi Huavej je poboljšao i radni vek baterija, koje su mu u dosadašnjim modelima bile slaba tačka. Na primer, obe verzije procesora K3V2 mogu da se prebace u stanje manje potrošnje kad se izvršavaju zadaci koji ne zahtevaju mnogo procesorske snage, a ubrzavaju se kad se igraju igrice. Huavej je ugradio i sopstvenu tehnologiju za upravljanje potrošnjom kako bi poboljšao performanse baterija.

Razlika između dva ponuđena modela je u kapacitetu baterije – kod jednog je 1800 mAh a kod drugog (XL) 2500 mAh. Zbog toga je ovaj model i neznatno deblji – 10,9 mm umesto 8,9.

Huavej nije toliko poznat široj publici i kompanija to želi da promeni boljim performansama, rečeno je ovom prilikom. Njen visoki predstavnik Ričard Ju je dodao da će uskoro ponuditi i tablični računar koji će takođe imati četvorojezgarni procesor.

Proizvodi deluju impresivno a to što Huavej koristi sopstveni procesor ocenjeno je među analitičarima kao veliki korak napred. Doda li se tome i Huavejov agresivni nastup u pogledu cena oni ocenjuju da postojeći proizvođači Android telefona imaju razloga za zabrinutost.


Huavej nije objavio cene, ali je Ju istakao da će njihovi telefoni biti 20–50% jeftiniji od konkurentskih. Ukoliko se to obistini HTC i Soni treba da se zabrinu, smatra jedan IDC-ov analitičar. Međutim, dobar proizvod i dobra cena nisu dovoljni; Huavej mora da poboljša i prepoznatljivost svoje robne marke, smatra on.

Ascend D kvad telefoni pojaviće se širom sveta u drugom tromesečju. 
Poslednja izmena od urednika:
Top