Html , css

Član
Učlanjen(a)
24.01.2011
Poruka
18
ako se pocetnik ne uplasi od spiska ima velike sanse za napredak . sala .. dakle.. pored literature jako je bitno praviti neke kockice sta raditi i sta praviti .. u prevoddu .. sklapati svoj mali CMS za svakakve module .. a onda jednog dana imati podlogu za sopstveni ozbiljan CMS.
 
Učlanjen(a)
13.01.2012
Poruka
10
Zdravo narode... :)

Meni treba mala pomoć, mrzi me da otvaram novu temu kad je u vezi html-a, a i hitno mi je.
Dakle, problem je u tome što brauzer ne vidi sliku, već prikazuje onu slomljenu sličicu. Znači skinem s neta, sačuvam a u notepad-u je postavim pod
Kod:
<img src="slika.jpg">
zatim f5 i... ništa.

Ako je ta slicica ico ili png moguce je da je ne prikazuje jer nije online. Neznam zasto ali ni mrni sd ne vidi logo dok ne objavim stranicu na hosting. Mozes da koristis besplatni ili da kreiras svoj ako vec nemas hosting. Ili ovo sa folderom moze vrlo vjerovatno da bude.
 
Učlanjen(a)
13.01.2012
Poruka
10
1.HTML5 & CSS3

2.Responsive web design

3. Nauci photoshop ima knjiga mastering photoshop for web design nadji je na net mislim da nije besplatna ali na torent je mozes nac.

4. Ako zelis da naucis u WordPress-u ili nekom drugom CMS sistemu valjalo bi ti da naucis osnove jquery-a. Slicno je Javascript-u jer je to dio njega. I onda WordPress naravno.
 
Učlanjen(a)
13.01.2012
Poruka
10
Ne photoshop koristis da pravis stvari kao dugmad za navigacioni bar, logo, ikonice...
Responsive Web Design su tehnike koje sluze da sajt napravis fleksibilnim da je prilagođen svim velicinama ekrana. Živi dokaz su mobilne verzije sajtova to je u stvari isti sajt koji se da kazem skupio to se radi css-om u mediaqueries. Necu da te zbunjujem na torent nadju tutsplus responsive web design.
Html5 i css3 nijesu nista vise nego novije verzije istih. Ali ti preporucujrm da ih naucis jer ce ti olaksati zivot. Trudili su se da sa manje koda može više da se postigne.
A WordPress je nesto poput blogerske platforme sa kojom mogu vrh sajtovi da se prave ako znas. Prednost je lako unosenje novih podataka unose se u nekom interfejsu slicnom word-u.
 
Učlanjen(a)
09.01.2014
Poruka
38
WordPress sam pokusao i imam neko mini iskustvo , Html i Css znam prilicno ali cu nauciti i noviju verziju za ovo ostalo nisam cuo ali cu se potrudit da i to naucim :D Hvala na pomoći
 
Natrag
Top