Šta je novo?

Hrvatska roba ne može u Srbiju

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.321
Hrvatska roba ne može u Srbiju
Srpska policija od ovog trenutka na svim graničnim prelazima neće dozvoljavati ulazak hrvatske robe i teretnih vozila u državu, kaže Nebojša Stefanović.

IZVOR: B92

81221849856032349117e6167950554_v4_big.jpg
Podsećamo, u ponoć je istakao rok za otvaranje granice koji je premije Vučić dao Hrvatskoj.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.321
Zabranjen ulaz u Hrvatsku sa srpskim pasošem
Na graničnom prelazu Bajakovo posle početka primene mera Vlade Srbije prema Hrvatskoj u tu zemlju onemogućen je ulaz svima koji imaju srpski pasoš.

IZVOR: TANJUG
208773693556038a17ca4f2364228534_v4_big.jpg

Foto: Tanjug
Izveštač Tanjuga javlja da su neka vozila i autobusi posle ponoći vraćeni sa graničnog prelaza Bajakovo u Srbiju.

Autobus "Laste" na liniji Beograd-Banjaluka koji ima beogradske registarske oznake vraćen je sa Bajakova oko 1.30 sati, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku.117732275656038a17deaef342245698_v4_big.jpg

Foto: Tanjug


"Kada smo došli na granicu vratili su nas sa obrazloženjem - ne može srpsko vozilo, niti srpski pasoš da prođe u Hrvatsku ni na jednom prelazu", rekla je putnica Draginja Živanović iz Smedereva koja je sa sestrom posla u Bosansku Gradišku.

Ona dodaje da šofer hoće da se vrati za Beograd, ali da putnici insistiraju da se još zadrže na prelazu Batrovci očekujući da će možda uspeti da prođu.

Radovan Galić koji je sa suprugom pošao iz Grocke na sahranu u Hrvatskoj rekao je takođe da su im hrvatski graničari poručili da "svi sa srpskim pasošem kao i sve što je srpsko ne može da uđe nijednim prevozom u Hrvatsku".

Boško Bjelošev kaže da je australijski državljanin i da ne može da nastavi put za Banjaluku, jer je autobus vraćen.

"Trebalo bi da zovem australijsku ambasadu da vidim šta ću ja ovde na sred puta. Da li treba da idem pešice za Banjaluku", rekao je ovaj putnik.

Ostojić: To je odgovor Srbiji


Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da zabrana ulaska u Hrvatsku za putničke automobile i autobuse srpskih registracija predstavlja "odgovor Srbiji", javila je Televizija Nova.

Ostojić je to izjavio nakon što je noćas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na graničnom prelazu Batrovci objavio da je Srbija od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji.

Te mere podrazumevaju zabranu ulaska teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i u bilo kojoj zemlji, a koja prevoze robu proizvedenu u Hrvatskoj, naveo je Stefanović.

On je precizirao da se to odnosi na sve granične prelaze i da predstavlja prvu od paketa vladinih mera kao odgovor, kako je rekao, na ekonomsku agresiju Hrvatske.

Stefanović je istakao i da je Srbija spremna da u svakom trenutku opozove ovu odluku ukoliko Hrvatska postupi po pravilima EU i omogući teretni saobraćaj vozila ne samo iz Srbije nego i iz drugih zemalja
 
Top