Šta je novo?

Hrvat dobio 15 godina robije za brutalno ubistvo Meksikanke u Splitu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Hrvat dobio 15 godina robije za brutalno ubistvo Meksikanke u Splitu
Selena Masedo Grasiano stradala je 22. avgusta 2012. godina u šumi na Marjanu gde ju je Edi Mišić zaskočio dok je šetala pumom, zatim vezao usta i ruke, odneo do zida, položio na zemlju, skinuo i kuhinjskim nožem isekao po vratu


Selena-Masedo.jpg

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je Edi Mišić (30) osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva meksičke turistkinje Selene Grasiano Masedo, koje je sud okvalifikovao kao krajnje podmukao zločin, ali ne i “posebno okrutno ubistvo” koje bi podrazumevalo veću zatvorsku kaznu.


Selena Masedo Grasianostradala je 22. avgusta 2012. u šumi na Marjanu, kod Splita, gde ju je Mišić presreo i brutalno ubio. Zaskočio ju je dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke, odneo je do zida, položio na zemlju, skinuo i kuhinjskim nožem isekao po vratu.


Devojka je iskrvarila, a njeno telo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem. Stotinak spasilaca ubijenu devojku pronašlo je tek posle tri dana traganja.

Nepravosnažna presuda je doneta krajem jula prošle godine. Predsedavajući sudskog veća Vladimir Živaljić tada je u obrazloženju naveo da Tužilaštvo nije uspelo da uveri sud da je počinjeno posebno okrutno ubistvo jer nisu dokazali ni da je Meksikanka u vreme zločina bila pri svesti, kao ni da je patila.

Iako je zamenica Županijskog državnog tužilaštva Julijana Stipišić bila nezadovoljna odlukom i žalila se, Vrhovni sud je potvrdio prvostepenu presudu i izrečenu kaznu, objavila je agencija Hina.

(Telegraf.rs / Tanjug)
 
Top