Dobro jutro brate Mire,
To su zaista dobri ljudi, ali kao sto i ti rece, zavedeni. Oni drze te ljude vezane za organizaciju. Imaju vise sedmicnih satsanaka na kojima se ocekuje prisustvo vernika. Ris je rekao da imaju Teokratsku skoslu u kojoj se obazuju njihovi teolozi. Bio sam ja u toj njihovoj "skoli" Pa to je slicno kao sto i mi imamo Sutbotnu skolu u kojoj se procaba Biblijska pouka. Oni u toj skoli proucavaju najnovije clanke iz Kule strazare. Vernicima niije dozvoljeno da posete nijednu drugu bogomiolju, osim njihove. Takodje nije im dozvoljeno ni da citaju knjige drugih religija. Tako da njihovi vernici, su stalno okupirani, zauzet: na sastancima, slusanjem onoga sto je glavna uparva pripremila, svedocenje od kuce do kuce, tako da vernik nema vremena ni za licno istrazivanje, celo vreme mu je programirano za zajednicu. Oni ako idu na odmor preporuciuje se da idi samo sa JS.
Ako jedan vernik stupi u vezu sa pripadnicima drugih crkava, ili ako mu neko postavi pitanje kao ova koja ja postavljam, staresine mu ostro zabrane da ne ide kod takvih ljudi. Verovatno se i ti secas slucaja gospodje Vajzer iz Nemacke, koju sam intervjuisao. To si verovatno procitao u knjizi, Da li je to kula strazara? Ona je bila zaduzena za jedan kvart gradu u kom je bila i adventisticka crkva pored koje je stanovao i pastor sa porodicom. Na pocetku receno joj je da ne posecuje tu crkvi ni pastora. Ona je pitala, pa ako sam ja odgovorna za spasenje svake osobe u tom kvartu, zar ne bih trebala da posetim i pastora i njegovu porodicu? Kada je upoznala striji bracni par koji su adventisti i dobro poznaju Bibliju i zakazala proucavanje s njima svake sedmice, bilo joj je zabranjeno da vise ide niti da ima ikakve veze sa njima. Ona je i pored toga nastavila da prucava Bibliju sa njima i uskoro je bila iskljucena. Zbog svega toga tesko je takvim pomocvi, osim oni koji su posle tolikih promasaja sami odustali i traze nesto bolje. Poznajem mnoge koji su bili JS i dosli su u nasu crkvu. Prosto je neshvatljivo da pored tolikih promasaja da jos neko ide za tikvim vodjama. Zbrka i konfuzija, i to nije samo jedan promasaj,koji se mogu pronaci u svakoj zajednici, nego su promasili sve sto su godinama proricali i verovali.
Ono sto im ja prizanjem, niko tako verno ne radi propovedanje od kuce do kuce kao on. To je dobro, samo kad bi propovedali Bibliju umesto Kule strazare. Medjutim, oni imaju smao tu aktivnost , posete i deljenje njihove literature i nista vise.
Nemaju skole, bolnice, klinike, staracke domove, domove za sirocadi, radio, TV, humanitarnu organizaciju i tome slicno. Zato ako na kraju spomenute knjige pogledaj dijagram njihove statistike uporedjen sa drugiama, videces daleko manji uspeh od drugih koji koreste i druga sredstva.