Nisam nažalost video komentare korisnika Tripo41 i Marko1932, inače bih i njih prijavio, posebno komentar ovog prvog. No nije bitno, neka ih kao dokaz razloga zašto sam postavio uslov kada sam otvarao ovu temu.
U već pomenutim komentarima se jasno oslikava sva netrpeljivost i prozelitski "žar" u toj meri da sam po ko zna koji put od strane jednog od njih optužen da lupetam i da navodno ja sebi dodeljujem pravo da određujem šta je umetnost a šta ne.
Šta se može videti iz ovoga svega? Samo jedno, da adeventisti sebi daju za pravo da govore na temama o religiji, čak i onima koje se njih ne tiču. Šta je cilj toga? Neka ostali korisnici, kojih na žalost ima sve manje na ovom delu foruma prosude sami. Reći ću samo da se po mom mišljenju radi o pokušaju nametanja svoje doktrine i prikazivanja iste kao odgovora na sve. Naime, isto bi bilo i da je otvorena tema o istoriji religije, uporednoj religiji... Razumemo svi da ih njihova "vera" tera na prozelitizam, ali ostali ne moraju da trpe to. Za sebe posebno znam da neću. Svoje lične uvrede, prozelitizam, i ostalo neka ostave za svoje predikaonice i sledbenike. Ne mogu li to, ili ne žele li to, ćeraćemo se još.
Ponoviću još jednom da bude jasno. Nisam na forumu da namećem svoju doktrinu, da namećem Katoličanstvo, ili Pravoslavlje, nego da normalno razgovaram, ali to ne znači i da ću trpeti da to drugi rade. A da se ne lažemo, rade, o čemu postoje dokazi.