Hp laptop nakon sleep mode

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
232
Koja slucajnost. Slicno mi se desava na hp 840 G2 elitebook i sinoc mislio otvoriti temu. Naime, kod mene kada makon mirovanja udje u sleep mod ni jedno "dugme" ga ne budi. Moram ugasiti i ponovo pokrenuti sistem. Desavalo mi se na win 10 (koji je dosao instaliran na laptopu od prethodnog vlasnika), pa sam instalirao svjez win 10 i ista stvar se ponavlja. Trpio sam neko vrijeme i odlucim da probam sa win 11 i sve opet isto.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.087
Vidite ako postoji firmware update za SSD pa pokusajte sa tim. Druga opcija je da se iskljuci TPM u BIOS-u(problem za Win 11).

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.793
Jedan moj prijatelj koji je takođe IT-jevac ima HP ProBook.
Šta god da smo probali, jednostavno neće. Zabode sa vremena na vreme u sleep modu i to mu je. Da, našli smo na netu gomilu žalbi, preporuke, itd ... džabe.
Jednostavno, izgleda da je HP za**ao sa određenom kombinacijom bios-a i Win 10 (a izgleda da ni pod W11 nije bolji).
Nekom se posreći da radi kako treba, drugima ne i ne.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.019
Zdravo Edinos,

Koji OS je instaliran i koji build?

Koji je TPM cip u laptopu i model laptop-a?

Sa nekim skorasnjim buildovima Windows-a i nedavnim azuriranjima postoji poznati problem gde sa pojedinim verzijama SSD firmware, boot se zezne. Pogledaj imas li update za firmware za Kioxia SSD.
Win 10 je Pro, 10.0.19045 Build 19045, AMD Ryzen 5. Sinoc sam ažurirao bios i drajver graficke, sad se pokrene, ali još cu ga testirati. Ako opet bude zezao, javit cu se.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.087
Vidim da imaju dva u listi. Samo koristi serijski broj na stranici za podrsku da bi bio siguran da je lista za ovaj laptop.

Obicno mozes da proveris serijski broj iz CLI sa ovom komandom: wmic csproduct list full

Koliko vidim ovaj najnoviji je iz Februara 2022.

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
232
Jedan moj prijatelj koji je takođe IT-jevac ima HP ProBook.
Šta god da smo probali, jednostavno neće. Zabode sa vremena na vreme u sleep modu i to mu je. Da, našli smo na netu gomilu žalbi, preporuke, itd ... džabe.
Jednostavno, izgleda da je HP za**ao sa određenom kombinacijom bios-a i Win 10 (a izgleda da ni pod W11 nije bolji).
Nekom se posreći da radi kako treba, drugima ne i ne.
Cini mi se da je bas tako. I sam sam pogledao bezbroj tutorijala, prijedloga, ali ni jedan nije popravio stvar. Tacno je i to da ponekad sve radi ok, a nakon nekog vremena (kratkog) opet se zablesira i svaki put ga moram prisilno ugasiti i ponovo pokrenutti

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.087
Znam za nekoliko slucajeva gde se ovo desavalo posle Windows 11 2
Win 10 je Pro, 10.0.19045 Build 19045, AMD Ryzen 5. Sinoc sam ažurirao bios i drajver graficke, sad se pokrene, ali još cu ga testirati. Ako opet bude zezao, javit cu se.
Sad videh da koristis Windows 10 22H2, mislim da ta verzija ne bi trebalo da ima problem, ali mozes da pokusas Firmware update za SSD.

Ovo o cemu sam ja pricao je uglavnom za Windows 11 24H2 build, mada znam za slucaj gde se slicno desilo i u Windows 10 i reseno je sa firmware update.
https://www.windowslatest.com/2024/10/15/windows-11-24h2-causing-bsods-microsoft-will-reportedly-halt-update-for-more-pcs/

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
232
Znam za nekoliko slucajeva gde se ovo desavalo posle Windows 11 2

Sad videh da koristis Windows 10 22H2, mislim da ta verzija ne bi trebalo da ima problem, ali mozes da pokusas Firmware update za SSD.

Ovo o cemu sam ja pricao je uglavnom za Windows 11 24H2 build, mada znam za slucaj gde se slicno desilo i u Windows 10 i reseno je sa firmware update.
https://www.windowslatest.com/2024/10/15/windows-11-24h2-causing-bsods-microsoft-will-reportedly-halt-update-for-more-pcs/
Znaci windows 10 22H2 ne bi trebalo da ima tih problema? Sad bas vracam film unazad i sjecam se da je verzija win 10 na laptopu koju je koristio prethodni vlasnik bila win 10 enterprise, e sad ne znam da li je pisalo 22h2 ili nesto drugo. Mozda da uradim ponovo instal win 10 i to bas 22h2 i probam.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.019
Znaci windows 10 22H2 ne bi trebalo da ima tih problema? Sad bas vracam film unazad i sjecam se da je verzija win 10 na laptopu koju je koristio prethodni vlasnik bila win 10 enterprise, e sad ne znam da li je pisalo 22h2 ili nesto drugo. Mozda da uradim ponovo instal win 10 i to bas 22h2 i probam.
Kod mene je 22H2 i evo opet se isto dešava. Još ostaje samo ovo što @Torgandwarf kaže da treba update firmware.
Dakle, @Torgandwarf skidam ovu verziju iz 2022., zar ne?

Natrag