Hotel "Radison blu" u Beogradu 2014.god.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Hotel "Radison blu" u Beogradu 2014.god.







Beograd - Vlasnik austrijske kompanije „Soravia“, Hano Soravia najavio je za 2014. godinu otvaranje beogradskog hotela "Radison Blu" (Radisson Blue) na lokaciji nekadašnjeg Starog mlina, između Mostarske petlje i zgrade BIGZ-a.


297605_soravia_ig.jpg



Srbija, smatra on, trebalo bi što je brže moguće da pristupi Evropskoj uniji, jer je zemlja budućnosti, ali samo ako se bude razumela sa susedstvom.

- Pri tome je sigurno problem sa Kosovom veliki , ali ljudi sa strane ne razumeju to što su Srbi ljuti zbog Kosova ili što se Crna Gora odvojila. Međunarodnu zajednicu ne zanimaju problemi ponosa Srba. Radi se o privredi, a ne o etničkim problemima. Sve te stvari ne zanimaju investitore koji vide Srbiju kao jedno veliko tržište sa obrazovanim ljudima i Beograd kao predivan grad - ukazao je austrijski investitor

On je dodao da je u Srbiji još takva praksa da investitor mora da dođe kod gradskih vlasti, dok on očekujem da kod njega dođe gradonačelnik sa svojom ponudom.

- Još pre ekonomske krize smo se odlučili da investiramo u Srbiji, pre svega jer nam je pošlo za rukom da za projekat hotela u Beogradu pridobijemo „Erste banku“ kao i Evropsku banku za obnovu i razvoj - objasnio je on odluku o investiranju u Srbiju.

Građevinski radovi, na hotelu na lokaciji Starog mlina, će, prema njegovim rečima, biti najranije završeni 2014. godine.

Radovi na temelju su okončani i sada počinju viskograđevinski radovi, objasnio je Soravia, dodajući da će na zgradi hotela stajati brend "Radison "Blu", lanac hotela koji najvise ekspandira, a od kojeg će, kako je dodao, pokušati da napravi pravi beogradski hotel.

Ukupna visina investicije u ovaj projekat, prema njegovim rečima, iznosi oko 60 miliona evra i obuhvata hotel sa 255 soba i 3.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora za iznajmljivanje.



Izvor:
Blic.rs
 
Natrag
Top