Član
Učlanjen(a)
12.12.2012
Poruka
18
Pozdrav, možda je naslov teme zbunjujući, ali on upravo oslikava moju trenutnu situaciju...

Radi se o sledećem, drugar me zamolio da mu napravim web sajt za malu firmu i ja sam se upustio u to. Nakon malo istraživanja sam počeo, odlučio sam se za wordpress. Malo po malo sam kuckao, i mogu reći da sam ostvario neki napredak radeći pomoću webmatrix-a na localhost-u. Sajt je male veličine, mislim da sve ukupno neće prelaziti 100 MB, a isto tako ne vjerujem da će imati neki ogroman broj posjeta.
Sad sam došao u fazu da treba početi razmišljati o hostingu, da bih u dogledno vrijeme kad sve uštimam i ulickam sajt pustio u rad. Međutim, što se hostinga tiče sa tim nemam ama BAŠ NIKAKVA iskustva, pa čak ni informativna. Shvatio sam da je jako teško naći pouzdan host a pogotovo na osnovu nekih iskustava rekla-kazala, jer se sve u suštini svodi na "svaki cigo svoga konja hvali", ali najprije koje uopšteno pitanje da postavim.

1. Ako pravim sajt za drugarovu firmu, da li moram da zakupim hosting kao pravno lice, tj da li mogu da dobijem neke sankcije ako hosting zakupim na svoje ime a postavim sajt firme?

2. Primjetio sam da određeni paketi nude mogućnost postavljanja više domena, da li to znači da u budućnosti mogu postaviti još neki sličan sajt za pravno lice ako na serveru ostane dovoljno zakupljenog prostora ili za takve stvari moram uzeti reseller hosting?

3. Ako na nekom hostingu budem imao 2-3 sajta, šta bi bile moje obaveze što se tiče tih sajtova u budućnosti (osim update-a sadržaja naravno)?

4. Inače sam iz Republike Srpske ali sam se trudio da tražim hosting iz Srbije, sveo sam izbor na "contrateam" i "ninet", zamolio bih preporuku ili ako neko ima konkretna iskustva na osnovu saradnje sa ovim kompanijama ili čak neko treće rješenje...?

Unapred hvala!
 
Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Ja sam koristio UniWeb hosting, a zadnje 3-4 godine koristim Hosting022. I jedan i drugi su jako dobri.

Odgovori redom:
1. Ne moraš i ne možeš. To je samo stvar kako se dogovoriš sa tom firmom, ali firme uglavnom žele da plate preko računa, teško ćeš dobiti keš.

2. Ne treba ti reseller, možeš postaviti više sajtova ako je to dozvoljeno paketom, ali u toj varijanti imaš samo jedan cPanel za sve sajtove, nemaš posebno za svaki.

3. Obaveze prema onome kod koga zakupiš hosting je da ga redovno plaćaš i da se pridržavaš njihovih pravila (često ne dozvoljavaju sajtove sa piraterijom, pornografijom i sl) i to je sve.
Prema vlasnicima sajta, ono što se dogovoriš sa njima. Ako je sajt dinamičan, ima bazu podataka i često se menja sadržaj, trebalo bi redovno da radiš backup sajta, barem to. Sve ostalo je stvar iskustva, dogovora i potrebe.

4. Kao što pomenuh na početku posta, moje preporuka su, prvo Hosting022, pa UniWeb.
Sa Contrateam-om i Ninet-om nisam imao saradnju, pa ne mogu da kažem ništa za njih, ni dobro ni loše, mada sam čuo da dosta njih hvali Contrateam.
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
Koji hosting izabrati?
Da bi neki sajt postavili na Internet i omogućili da on bude vidljiv za ostale korisnike Interneta, preduslov je da ga postavite na neki od servera hosting provajdera provajdera nadoknadu, najčešće na godišnjem ili mesečnom nivou.
Kada se jednom postavi na server provajdera, vaša prezentacija će biti vidljiva 24h, sve dok tu uslugu plaćate provajderu.

Dakle, bez hostinga se ne može, ali sa kvalitetnim hostingom je sve neuporedivo jednostavnije, lakše i produktvnije. Naša preporuka za hosting je da pored kvaliteta usluge i povoljne cene, vaš hosting provajder ima i online podršku, dakle da bude dostupan u svakom trenutku, u slučaju kako kažu nedaj bože, kada sajt padne, ili kada je jednostavno nedostupan. Prva preporuka za hosting je AdriaHost.

Mnogi naši sajtovi su upravo hostovani kod tog provajdera i imamo dobra iskustva posle višegodišnjeg hostinga. Jednostavno, u ovom trenutku i ne pomišljamo da ih menjamo jer imaju ono što nam treba. Kvalitetnu uslugu, povoljnu cenu i online tehničku podršku.

Ako želite i vi da koristite njihove usluge, bilo iz razloga što nemate hosting ili zato što želite da promenite postojećeg provajdera, adriahost je topla preporuka.

Postoji različiti tipovi usluge hostinga:
  • Besplatan hosting
  • Hosting baziran na prostoru kod internet service provajdera ISP hosting
  • Virtual Domain hosting
  • Server Housing ili Dedicated server
Kriterijumi za izbor hosting provajdera
  • Koliko klijenata postoji na određenom web hosting servisu. Veći broj
  • klijenata na deljenom serveru smanjuje performanse kvaliteta hosting servisa.
  • Brzina kompjutera na kojem se nalazi web sajt.
  • Operativni system servera
  • Kvalitet veze servera sa Internetom


Kako odabrati hosting provajdera?
Naša firma se tokom decenijskog iskustva susretala sa različitim nivoima kvaliteta usluga hosting provajdera, kako domaćih tako i svetskih provajdera. Vlasnici treba da se konsultuju sa firmama koje im rade postavljanje i održavanje web sajta, jer je prava preporuka siguran put za pravi izbor firme.

preuzeto sa >>>
 
Natrag
Top