Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Horoskop drevnog Egipta: Saznajte koje ste božanstvo i vaše osobine

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Horoskop drevnog Egipta: Saznajte koje ste božanstvo i vaše osobineDrevni Egipćani su pioniri astrologije, a znakovima u horoskopu dali su imena bogova i boginja. Saznajte koje ste vi božanstvo prema horoskopu drevnog Egipta i šta vaš znak otkriva o vama.

1. THOTH (od 29. avgustas do 27. septembra)

Bog Meseca, mudrosti i učenja. Vi ste odlični u rješavanju problema. Ako se tome posvetite, možete postati vrhunski umetnik, a naročito vas krasi talent za pisanje. Znate preuzeti inicijativu i kako pomoći prijatelju u nevolji. Uvek slušate druge ljude koji vas okružuju jer znate da su dve glave često bolje od jedne. Zbog toga vas vaši prijatelji i porodca poštuju.

Prijatelji i porodica vide vas kao fleksibilnu, metodičnu, originalnu i savesnu osobu.

Vaše srećonoše:
Začinska biljka: bosiljak
Kamen: karneol
Drvo: dunja
Životinja: ptica Ibisi
Cvet: neven

2. HORUS (od 28. septembra do 27. oktobra)

Bog neba i simbol kraljevstva. Vi ste osoba koja se hrabro bori za ono u što veruje. Poput sunca unosite toplinu u živote svojih prijatelja i porodice. Svoje bitke birate mudro. Znate da je neke bitke najbolje dobiti na način da uzmete u obzir gledišta druge strane i pronađete zajedničko tlo.

Prijatelji i porodica vide vas kao optimističnu, društvenu, motiviranu i hrabru osobu.

Vaše srećonoše:
Začinska biljka: ružmarin
Kamen: citrin
Drvo: bagrem
Životinja: soko
Cvet: karanfil

3. WADJET (od 28. oktobra do 26. novembra)

Boginja-kobra, boginja kraljeva i pravde. Porodične vrednost vrlo su vam važne, volite tradiciju i volite stvarati nove tradicionalne običaje sa svojom proširenom porodicom, odnosno prijateljima. Dobri ste i puni poštovanja i prema ljudima izvan vašeg kruga prijatelja i porodice. Uvek imate na umu da bi vam i ti ljudi jednog dana mogli postati dragi prijatelji.

Prijatelji i porodica vide vas kao odanu, altruističnu, racionalnu i obazrivu osobu.

Vaše srećonoše:
Začin: Senf
Kamen: ametist
Drvo: jasen
Životinja: zmija
Cvet: zumbul

4. SEKHMET (od 27. novembra do 26. decembra)

Boginja-lavica, boginja rata i vatre. Uveseljavate prijatelje svojim smislom za humor i mnogi vole biti u vašem društvu. Prijatelje uvek oraspoložite kada im je teško. Krasi vas gracioznost i brzina lava ili mačke zbog čega vam leže atletske aktivnosti. Kroz život često idete brže od vaših prijatelja, ali imate strpljenja da ih pričekate i oni vas zbog toga vole.
Prijatelji i porodica vide vas kao inteligentnu, domišljatu, elokventnu i optimističnu osobu.

Vaše srećonoše:
Začin: biber
Kamen: tigrovo oko
Drvo: Sandalovina
Životinja: lavica
Cvet: mak

5. SPHINX (od 27. decembra do 25. januara)

Bog dragocenosti i transformacije. Ljude privlači vaša mistična priroda i sposobnost da i najobičnije situacije učinite fascinantnim. Među pripadnicima ovog znaka ima nemali broj onih koji mogu proreći budućnost, a zahvaljujući toj sposobnosti znate i pomoći prijateljima kako da reše probleme. Iako volite rešavati životne zagonetke i povremeno otploviti u neki drugi svet, većinu vremena stojite čvrsto na zemlji.

Prijatelji i porodica vide vas kao prilagodljivu, razboritu, ozbiljnu i osobu koja može videti daleko u budućnost.

Vaše srećonoše:
Začinska biljka: korijander
Kamen: kvarc
Drvo: badem
Životinja: lav
Cvet: ljiljan

6. SHU (od 26. januara do 24. februara)

Bog sunčeve svetlosti i vetra. Krasi vas neverovatna kreativnost, a svoj talenat volite da koristite kako biste razveselili prijatelje i porodicu, bilo crtanjem, kuvanjem, pisanjem priče ili pesme. Ako nešto možete zamisliti, možete to i napraviti. Znate da za svaku umetničku težnju treba vremena da se u potpunosti razvije, a kada se odlučite za nešto, ne odustajete od toga imajući na umu da ćete nailaziti na prepreke.

Prijatelji i porodica doživljavaju vas kao duhovitu, kreativnu, principijelnu i savesnu osobu.

Vaše srećonoše:
Začinska biljka: matičnjak
Kamen: mesečev kamen
Drvo: srebrna breza

7. ISIS (do 25. februara do 26. marta)

Boginja zaštite. Čast je nešto što vam najvažnije u životu. Svet gledate na idealistički način. Prijatelji vas vole zbog vaše duhovitosti, samopouzdanja i dobrote. Volite da ste aktivni, a često ste i drugima primer da vode aktivniji život. Kada je potrebna ozbiljnost, povučete se kako biste na miru razmislili o svemu. Ipak, okruženi ste prijateljima kojima možete verovati i koji vama mogu verovati.

Prijatelji i porodica vide vas kao časnu, samouverenu i aktivnu osobu.

Vaše srećonoše:
Začinska biljka: zmijina trava
Kamen: lapis lazuli
Drvo: javor
Životinja: mačka
Cvet: ruža

8. OZIRIS (od 27. marta do 25. aprila)

Bog plodnosti, obilja, vegetacije i podzemnog svijeta (grčki pandan mu je Dioniz). Vi ste rođeni sa zadivljujućim talentom da ono staro i istrošeno pretvarate u novo i uzbudljivo. Prijatelje i porodicu osvajate svojom sposobnošću da stvarate trendove. Volite priče ‘pre i posle’, bilo da je reč o pomaganju ljudima da pronađu novi stil ili o preuređenju vaše dnevne sobe koju ste pretvorili u divno mesto za druženje.

Prijatelji i porodica vide vas kao energičnu, velikodušnu, oštroumnu i znatiželjnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinsko bilje: bosiljak
Kamen: moss agate
Drvo: cedar
Životinja: skarabej
Cvijet: ljubičica

9. AMON (od 26. aprila do 25. maja)

Bog izgradnje, jedan od najvažnijih bogova u drevnom Egiptu kojeg su Grci poistovjećivali sa svojim vrhovnim božanstvom Zeusom. Vi ste odličan i energičan vođa. Druge vodite tako što ih inspirišete i nikada im ne govorite što da rade. U poslovnom okruženju mnogi žele biti u vašem timu ili sarađivati sa vama. Prijatelji i porodicaj često traže vaš savet, a vi ih pažljivo saslušate i date samo one odgovore za koje znate da su u mogućnosti te osobe.

Prijatelji i porodica vide vas kao dobrog vođu te kao samopouzdanu i odlučnu osobu jake volje.

Vaše srećonoše:
Začinsko bilje: žalfija
Kamen: tirkiz
Drvo: hrast
Životinja: ovan
Cvet: zvončić

10. HATHOR (od 26. maja do 24. juna)

Boginja ljubavi, lepote, muzike i sreće (grčki pandan joj je Afrodita). Vi volite sve što u životu, od vaših prijatelja i porodice do sveta oko sebe. Drugima pokazujete kako pronaći bogatstvo u jednostavnim stvarima, recimo u ležanju na mekoj travi u sunčano popodne i gledanja pufastih oblaka kako plove…Radujete se tuđim uspesima, bilo na poslu, ljubavi i drugim životnim područjima. Zbog vaše sposobnosti da uživate i u najmanjim stvarima, dobre stvari uvek vas nađu.

Prijatelji i porodica vide vas kao ekstrovertiranu, šarmantnu, entuzijastičnu i romantičnu osobu.

Vaše srećonoše:
Začinska biljka: komorač
Kamen: jaspis
Drvo: brest
Životinja: krava
Cvet: jagorčevina

11. FENIKS (od 25. juna do 24. jula)

Bog ponovnog rođenja i uskrsnuća. Imate sposobnosti ni iz čega stvoriti mogućnosti. Izuzetno ste optimistični jer znate da neuspeh jednostavno znači ‘jedna mogućnost manje, nekoliko novih pokušaja za probati’. Potstičete prijatelja i porodicu da idu napred i iznova pokušavaju u trenucima kada oni ispred sebe vide samo zid. Preuzimate rizike, ali pritom kalkulišete. Volite provoditi vreme sami, ali znate da je vreme provedeno sa voljenim osobama ono što životu daje smisao.

Prijatelji i porodica vide vas kao otpornu, odlučnu, fleksibilnu i inspirativnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: muskatni oraščić
Kamen: jantar
Drvo: jova
Životinja: ptica lirorepa
Cvet: narcis

12. ANUBIS (od 25. jula do 28. avgusta)

Bog mrtvih i vladar podzemlja. Vaša porodica i prijatelji izuzetno vas poštuju, naročito zbog vaše osobine da svoju reč uvek prenesete u delo. Odlikuje vas snažana odlučnost i sposobnost da uvek završite ono što ste započeli. Pouzdate se u vaše instinkte i intuiciju da otkrijete istinu o sebi i svetu oko vas, a taj uvid koristan je i za vas i za druge. Kada vam se čini da se stvari oko vas ruše, vi ih uspete održati na okupu i to uvek radite na smiren način.

Prijatelji i porodica vide vas kao simpatičnu, osećajnu, snažnu i duhovnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinsko bilje: vrisak
Kamen: obsidian
Drvo: tisa
Životinja: šakal
Cvet: naprstak


A.G.
(Lepotaizdravlje.rs)
 
Top