Hitna pomoć na skuterima

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Hitna pomoć na skuterima
11.07.2009. 11:06

Novi Sad - Bolničari Hitne pomoći od danas dežuraju i na skuterima koje im je kupila gradska uprava. Jedan skuter će biti smešten za sada na Tvrđavi tokom „Egzita”, dok će ostali dežurati na Štrandu i drugim lokacijama u gradu. Kako je objasnio direktor Zavoda za hitne medicinsku pomoći Nenad Aracki ideja je da bolničari sa skuterima budu prethodnica glavne ekipe.

hitna-pomoc-ver.jpg


- Oni će 24 sata dežurati na nekim lokacijama i neće sedeti u centrali, nego će po pozivu kretati na intervenciju i pokušaće da pomognu pacijentu dok ne stigne glavan ekipa. Procenjujemo da ćemo ovako ubrzati rad i smanjiti vreme potrebno da stignemo na mesto događaja - navodi Aracki.
Osim opreme za prvu pomoć na skuterima se nalazi i defiblirator. Još se ne zna gde će biti mesto za dežurstvo bolničara sa skuterom i verovatno će jedan skuter biti kod Futoške pijace, a drugi kod Štranda.
Članica Gradskog veća zadužena za zdravstvo Aleksandra Novakov Mikić je navela da se nabavkom skutera nastavlja ulaganje u opremu Hitne pomoći. Skuteri su koštali 260.000 dinara i za sada se neće kupovati dodatni.
Gradonačelnik Igor Pavličić je naveo da će pošto su skutere i drugu opremu predali policiji, kao i sada Hitnoj pomoći, nastaviti sa nabavkom ovih motora, ali za potrebe inspekcijskih organa. Inspektori će dobiti 14 skutera, a grad će i dalje gledati da službe kojima je potrebna mobilnost nabavlja skutere koji olakšavaju kretanje usled sve večih saobraćajnih gužvi.

Izvor: Blic
 
Top