HIT U SVIJETU – Trening od 4 minuta: Topi kilograme, zateže cijelo tijelo za manje od mjesec dana!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
HIT U SVIJETU – Trening od 4 minuta: Topi kilograme, zateže cijelo tijelo za manje od mjesec dana!

Postoji savršen sklop vježbi za mršanje koji zahtijeva da se angažujete samo 4 minuta dnevno. Nije šala, ozbiljni smo! Taj sklop se naziva Tabata i predstavlja trening visokog napona.

trening-620x3068bd76d04df449c89.jpg


Međutim, Tabata je više način vježbanja nego sama vježba. Za dvadeset sekundi jakog treninga sa odmorima od po 10 sekundi, Tabata je u stanju da za 4 minuta sagori svaku kaloriju viška u vašem tijelu.

Doktor Izumi Tabata je čovjek koji je osmislio ovaj trenig prema kome vježbaju i svjetski sportisti. Dugo godina je ovaj način treniranja testiran da bi se došlo do zaključka da ćete uz pomoć ovakvog načina vježbanja najlakše skinuti višak kilograma.

Što se tiče samih vježbi tu je izbor na vama: možete jedan dan da radite sklekove u kombinaciji sa čučnjevima, drugi dan da radite trbušnjake kombinujući ih sa trčanjem u mjestu, s tim da pratite tempo od 20 sekundi intenzivnog vježbanja zatim 10 sekundi laganog treninga.

Tabata trening garantuje:

Zdravo mršanje,

Definisanje mišića cijelog tijela,

Smanjenje krvnog pritiska,

Oslobađanje od stresa.

Ovaj trening je osmišljen tako da ga može praktikovati i profesionalni sportista i amater. Za vježbanje u teretani, ali i kod kuće. Bitno je samo da svaki dan vježbate 4 minuta po savjetima doktora Tabate.


Izvor: Stil.kurir.rs
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Jel ta batina zateze apsolutno sve delove tela ili mora da se skoncentrisem samo na jacanje sake misica. Mucno mi je da ih gledam, ali sa kog god da se pozdravim, prekljestim mu prsti i posle mi zao kako zavijaju jadnici.
Istina je braco i sestre da moze da vezbate vazdan, ali kolko udje preko hrane tesko izlazi na ove baletanske stosove. Samo pravilna dijeta drzi uzde. A sto se tice vezbi tu su stari sklekovi i 4 tibetanca. Ne`moj te petog da vam se ne zavrti u glavi.
Steta sto doktor Izumi tu Batinu ne dodje ovde da mu mi pokazemo nase motke za strojenje kako rade, kako babe trle lan s`nji i ne mrsava ich.
 
Natrag
Top