Šta je novo?

Hiljadu oduzetih dozvola zbog poena

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Hiljadu oduzetih dozvola zbog poena
[/h] Izvor: TanjugBeograd -- Bez vozačke dozvole, zbog 18 kaznenih poena, ostalo je u Srbiji više od 1.000 vozača, od kojih pedesetak može ponovo da dobije taj dokument.

5291939504f8d833f1046d662838872_368x243.jpg
Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozač koji zbog 18 kaznenih poena ostane bez vozačke dozvole mora da pohađa seminar kako bi dobio dozvolu, ali tek ako prethodno plati sve kazne, izdrži sve zabrane i sačeka da prođe najmanje 90 dana.
Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović rekao je Tanjugu da su završene sve pripreme za organizovanje seminara i da se očekuje da će prvi početi posle prvomajskih praznika.

Jovanović je precizirao da je, od više od 1.000 vozača koji su zbog kaznenih poena ostalio bez dozvole, njih pedesetak ispunilo uslove da mogu da pohađaju seminare.

"Ostaje da se precizira gde će prvi seminar biti održan i spisak vozača koji će ga pohađati", kazao je on.

Jovanović je pozvao sve koji su ostali bez dozvole da se jave Agenciji ili da se putem njene internet stranice informišu o tome šta im je sve potrebno da se prijave na seminar.

Seminari koje organizuje Agencija sastoje se od 40 nastavnih časova od po 45 minuta, od kojih je devet posvećeno oblasti u kojoj je vozač najviše grešio.
Posle završetka seminara, koji obuhvata obuku i polaganje ispita, vozač će moći od Ministarstva unutrašnjih poslova da dobije novu vozačku dozvolu.

Seminari će, s obzirom na to da je Agencija obezbedila dovoljan broj licenciranih predavača, moći da se organizuju i van Beograda.

 
Top