Član
Učlanjen(a)
30.12.2012
Poruka
2
kupio sam novi hidropak hww 2800. Ugradio sam ga u gradksi vodovod, tj. sluzi mi da poveca pritisak vode u kuci.Samo sto nemam zeljeni efekat.Problem je u tome sto kad pustim vise radnih mesta, tj.(odvrnem nekoliko cesmi, neko se tusira)nemoze da podigne pritisak vode u cevima.E tako u upustvu pise da moze da se podesi rad hidropaka da se poveca njegova jacina a ja to nzm. da uradim zato molim sve koji su u mogucnosti neka mi pomognu, Kako da pojacam ili ti da podesim da pumpa tera bolje tj da stvara veci pritisak?:stupid:
 
Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
3
Pritisak se povećava tako što se skine poklopac sklopke i vilastim ključem izvrši dotezanje (sleva na desno) matice koja se nalazi na vrhu velike opruge i to ne više od četvrtine kruga (ovo ponoviti dok se nedobije željeni pritisak) , onu maticu koja se nalazi na vrhu manje opruge nikako ne dirati.
Ne mora da znači da će povećanje pritiska koji će pumpa izgurati poboljšati situaciju zato što je bitan i profil cevi koji je ugrađen u kućnu instalaciju kao i cevi koja dolazi do pumpe jer ako je profil cevi na većini instalacije mali (1/2") onda nije u pitanju pritisak već protok ( količina vode ) u cevima meni pre na to liči po opisu.
 
Poslednja izmena od urednika:
Top