Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

hidropak

  • Začetnik teme manojla opc
  • Datum pokretanja
M

manojla opc

Član
#1
kupio sam novi hidropak hww 2800. Ugradio sam ga u gradksi vodovod, tj. sluzi mi da poveca pritisak vode u kuci.Samo sto nemam zeljeni efekat.Problem je u tome sto kad pustim vise radnih mesta, tj.(odvrnem nekoliko cesmi, neko se tusira)nemoze da podigne pritisak vode u cevima.E tako u upustvu pise da moze da se podesi rad hidropaka da se poveca njegova jacina a ja to nzm. da uradim zato molim sve koji su u mogucnosti neka mi pomognu, Kako da pojacam ili ti da podesim da pumpa tera bolje tj da stvara veci pritisak?:stupid:
 
C

Cupakabra

#2
Pritisak se povećava tako što se skine poklopac sklopke i vilastim ključem izvrši dotezanje (sleva na desno) matice koja se nalazi na vrhu velike opruge i to ne više od četvrtine kruga (ovo ponoviti dok se nedobije željeni pritisak) , onu maticu koja se nalazi na vrhu manje opruge nikako ne dirati.
Ne mora da znači da će povećanje pritiska koji će pumpa izgurati poboljšati situaciju zato što je bitan i profil cevi koji je ugrađen u kućnu instalaciju kao i cevi koja dolazi do pumpe jer ako je profil cevi na većini instalacije mali (1/2") onda nije u pitanju pritisak već protok ( količina vode ) u cevima meni pre na to liči po opisu.
 
Poslednja izmena od urednika:

Top